Кучмісти не додали голосів Кучмі за відправлення військ у Ліберію

Вівторок, 25 листопада 2003, 11:51
Верховна Рада не підтримала направлення українських миротворців в складі контингенту ООН до африканської держави Ліберія.

Депутати голосували за проект закону, внесеного президентом, про направлення українського контингенту до Ліберії.

За це рішення проголосувало лише 217 народних депутатів. Фракції "Нашої України", СПУ, КПУ, БЮТ не дали жодного голосу. Не додали необхідних голосів фракції більшості ПППУ-ТУ, "Демініціативи" та НДП.


Виступаючи з трибуни, депутат Микола Томенко заявив, що фракція "Наша Україна" проти направлення українського контингенту в Ліберію, і закликав парламент заслухати інформацію міністра оборони Євгена Марчука про ситуацію з миротворчим контингентом в Іраку.

Після цього міністр оборони Марчук, коментуючи звинувачення опозиції щодо загибелі українських миротворців в Іраку, заявив, що готовий відповісти на всі питання в ході закритого засідання парламенту.

"Бажано було б вирішити всі питання в ході закритих зустрічей з фракціями і комітетами Верховної Ради", - додав він.

На питання про те, що в Ліберії українські вертольотчики будуть найбільш вразливими мішенями, Марчук сказав, що "вертольоти перед відправкою проходять через ремонт".

Коментуючи розмір компенсації в разі загибелі, Марчук сказав, що ООН обіцяє виплатити 105 тисяч доларів.

В той же час лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що комуністи не будуть голосувати за направлення миротворців до Ліберії, а насамперед необхідно розглянути проект про відкликання контингенту з Іраку. "Ви вже залишили відбитки на кнопках, вони в крові", - звернувся він до депутатів.

Соціаліст Микола Рудьковський зазначив, що фракція СПУ не голосуватиме за згадану постанову і підтримує пропозицію комуністів відкликати українських миротворців з Іраку.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування