Янукович прийняв рішення, яке по суті блокує реверс "Одеса-Броди"

Середа, 26 листопада 2003, 11:30
Уряд України затвердив угоду про використання потужностей системи транспортування вуглеводнів Одеса-Броди і її інтеграції з польськими потужностями.

Про це повідомив журналістам у середу міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в перерві засідання Кабінету міністрів.

"Це міжурядовий документ, що відкриває можливість реальної роботи в цьому напрямку. Він принципово важливий для інтеграції нашої системи з європейською", - відзначив міністр.

За його словами, реалізація проекту буде продовжуватися кілька років, але підписання угоди створює правову основу для реальної роботи.

Грищенко уточнив, що рішення про режим використання діючого нафтопроводу Одеса-Броди у прямому або реверсному напрямку буде прийматися окремо.

"Створені правові умови для продовження робіт, що забезпечили б інтеграцію нафтопроводу в європейську систему", - сказав міністр.

За його словами, у даний час польська сторона також затверджує аналогічну угоду "у такому ж режимі".

Підписати даний документ з української сторони повинен віце-прем'єр України з питань паливно-енергетичного комплексу Віталій Гайдук.

26 листопада в Брюсселі пройде тристороння зустріч віце-президента Єврокомісії Лойоли де Паласіо, віце-прем'єра України Віталія Гайдука і віце-прем'єра Польщі Марека Поля, які обговорять подальші кроки з просування проекту нафтопроводу Одеса-Броди-Плоцьк.

Високі представники Єврокомісії, України і Польщі також презентують цей проект зацікавленим представникам бізнесу, міжнародних фінансових організацій, дипломатичного корпусу і преси.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування