Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії скасували вирок генералові Олейникові, "спільникові" Тимошенко

Середа, 26 листопада 2003, 12:59
Президія Верховного суду РФ скасувала вирок по першій кримінальній справі колишнього головного фінансиста Міноборони генерал-полковника Георгія Олейника і припинила у відношенні нього карне переслідування.

Як передає кореспондент РІА "Новини", вища судова інстанція задовольнила наглядову скаргу адвоката Олейника Михайла Марова.

Суд повинен був винести вирок, чи Олейник винний у втраті державою 450 млн. доларів.

Ім'я генерала Олейника пов'язано зі скандалом про постачання російського газу в Україну в обмін на матеріально-технічні ресурси для потреб Міністерства оборони. Це було зроблено відповідно до двох семисторонніх угод, укладених в 1996 і 1997 р. за участю російського й українського прем'єрів, керівників "Газпрому" і інших високих чиновників обох країн.

Суть пред'явлених Олейникові обвинувачень зводиться до того, що в грудні 1996 року й у березні 1997-го він підписав два платіжні доручення про переведення на рахунки англійської компанії "Юнайтед Энерджи Интернешнл ЛТД" у цілому 450 млн. доларів. Дана компанія заснувала у свій час корпорацію "ЄЕС України", очолювану тоді Юлією Тимошенко.

Слідство ставить Олейникові в провину те, що, підписавши платіжки, він не мав дозволу Центробанку на проведення валютних операцій, а також договору про імпорт товарів, однак дав відповідні указівки своїм підлеглим підготувати документи для переводу грошей. Збиток, заподіяний Олейником державі, слідство оцінило в 327 млн. умовних одиниць американської валюти. В обвинувачувальному висновку говориться, що продукція, за яку сплатили відповідно до договорів, так і не була поставлена в Росію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: