Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Пустовойтенка тисне АП. Він оголосив мобілізацію партії

Середа, 26 листопада 2003, 13:37
Фракція Народно-демократичної партії має намір звернутися до народних депутатів - членів партії, що не входять у фракцію, із закликом повернутися до складу фракції або написати заяву про вихід з партії.

Про це в середу повідомив журналістам лідер фракції НДП Валерій Пустовойтенко, відповідаючи на питання про дії фракції у випадку, якщо призначений міністром Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов, що входить до складу фракції НДП, напише заяву про складення із себе депутатських повноважень.

Пустовойтенко підкреслив, що в найближчу суботу пройде засідання політвиконкому НДП, на якому планується ухвалити звернення до 11 народних депутатів, що є членами партії, але не входять до складу її фракції, із закликом написати заяву про вступ у фракцію або вийти з рядів партії.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день до складу фракції НДП входить 14 народних депутатів, у тому числі і Толстоухов. У випадку, якщо Толстоухов складе із себе депутатські повноваження, у фракції залишиться 13 народних депутатів, що буде підставою для розпуску фракції відповідно до чинного регламенту парламенту.

Пустовойтенко підкреслив, що тиск на НДП і її лідера існує постійно. "Ці нападки я відчуваю на собі з 1999 року", - сказав він, додавши, що "вони (нападки ) були, є і будуть".

За його словами, на сьогоднішній день система організацій НДП - одна з найбільш розгалужених по всій Україні. Пустовойтенко додав, що на найближчому засіданні політвиконкому має намір звернутися до керівників обласних і районних організацій партії з вказівкою продовжувати роботу з розвитку партії.

Пустовойтенко також не виключив, що такий тиск на партію і парламентську фракцію НДП позв'язаний, зокрема, з його заявою про намір балотуватися на майбутніх виборах президента України.

Відповідаючи на питання про те, які зовнішні сили, на його думку, впливають на фракцію і партію НДП, він сказав: "Тиск із боку адміністрації президента".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування