У Верховній Раді побилися прибічники Ющенка і Януковича

Середа, 26 листопада 2003, 14:05
У парламенті в середу виникла бійка між членами "Нашої України" Лесем Танюком та "Регіонів України" Олегом Панасовським через голосування одного з ратифікаційних документів.

Депутати не підтримали проект Закону "Про ратифікацію Договору про забезпечення польотів авіації Збройних сил держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав аеронавігаційною інформацією". За це рішення проголосувало лише 215 народних депутатів із 423, зареєстрованих у залі.

Представник групи "Демократичні ініціативи" Михайло Добкін звернувся до головуючого на сесії першого віце-спікера Адама Мартинюка з проханням поставити цей документ на переголосування через те, що не встиг проголосувати.

У свою чергу представники фракції "Наша Україна" висловили протест проти переголосування.

Мартинюк поставив на голосування пропозицію переголосувати цей документ. Це рішення набрало 253 голоси із 423, зареєстрованих у залі. Тоді Мартинюк поставив на голосування і безпосередньо сам ратифікаційний документ. Він набрав 248 голосів народних депутатів із 423, зареєстрованих у залі.

Однак під час голосування представник фракції "Регіони України" Олег Панасовський проголосував картками членів фракції "Наша Україна". Член "Нашої України" Лесь Танюк намагався цьому завадити. Між депутатами виникла бійка, однак їх встигли швидко розняти.

За спостереженням кореспондента УНІАН, у сесійній залі дуже мала кількість присутніх депутатів, тому вони голосували щонайменше за 5 своїх колег.

Після закінчення голосування член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський звинуватив Мартинюка у фальсифікації результатів голосування і пообіцяв звернутись до Конституційного Суду з приводу визнання цього голосування недійсним.

Він також звинуватив Мартинюка у тому, що той проголосував і за спікера парламенту Володимира Литвина. Мартинюк у свою чергу відкинув всі ці звинувачення.

Мартинюк звернув увагу депутатів від "Нашої України" на те, що вони так активно протестували проти угоди, яку свого часу підписав лідер їх фракції Віктор Ющенко під час перебування на посаді прем'єр-міністра.

Засідання парламенту було закрито на 20 хвилин раніше.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування