Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗНАЙШОВ ЗАГАШНИК ВЛАДИ НА ФІНАНСУВАННЯ ВИБОРІВ

Середа, 26 листопада 2003, 14:36
Віктор Ющенко не виключає блокування трибуни парламенту в четвер, коли розглядатиметься проект бюджету-2004 із зменшеним показником мінімальної зарплати.

"Це та тема, яка змушує застосувати весь арсенал дій. Якщо на тему мінімальної зарплати не встають з колін депутати [більшості], то складно взагалі уявити якусь іншу тему, яка б змусила до цього", - сказав Ющенко журналістам у середу.

Ющенко розповів також про підготовку до пікету, який відбуватиметься під Кабміном і Верховною Радою. За словами лідера "Нашої України", у ньому візьмуть участь "кілька тисяч" осіб. Мітинг відбуватиметься під гаслами протесту проти зменшення мінімальної зарплати з 237 до 205 гривень. Рішення про це напередодні ухвалив парламент.

"Я розумію, що багато шин автобусам з учасниками мітингу буде проколено. Вже зараз повідомлено, що всі готелі, де б могли розміститися учасники мітингу, зайнято. Зайняті вони делегатами якоїсь "регіональної конференції", куди запрошено 10 000 осіб", - сказав Ющенко.

Він додав, що разом з іншими представниками опозиції хотів би виступити на мітингу шахтарів, які також у Києві в четвер захищатимуть 4-мільярдне фінансування вугільної галузі у бюджеті-2004. Ющенко також запросив шахтарів виступити на мітингу опозиції.

Ющенко повідомив, що "Наша Україна" звертатиметься до Конституційного суду, оскільки зменшення мінімальної зарплати суперечить 22 статті Конституції.

Він назвав події із зменшенням мінімальної зарплати "соціальним злочином".

Водночас Ющенко сказав, що не став би "пов'язувати ці процеси [зменшення мінімальної зарплати] з конкретними персоналіями [в уряді]". "Це було привнесено в уряд, а він став несвідомим учасником", - сказав Ющенко, додавши, що при цьому уряд зайняв слабку позицію.

"Вчора я сказав Віктору Федоровичу [Януковичу], що це спроба певних політичних сил підвести уряд під кризу", - додав лідер "Нашої України".

Ющенко зазначив, що неправдивими є слова уряду про відсутність ресурсів для збільшення мінімальної зарплати до рівня 237 гривень. "Фінансові резерви влада відбирає від конкретної людини на фінансування певних процесів". Ющенко додав, що ці кошти будуть використані під час виборів президента.

Ющенко сказав, що зменшення мінімальної зарплати відбувається паралельно з тим, що у бюджеті, винесеному на друге читання, збільшено ВВП на 9 мільярдів гривень. Це, за його словами, повинно тягнути збільшення бюджету на 2,5 мільярди гривень, однак уряд не враховує ці гроші в бюджеті.

Він також сказав, що уряд виділяє гроші на округи, де обрані народні депутати, яких "треба простимулювати".

Ющенко повідомив, що підтримує збільшення фінансування проблем шахтарів до 4 мільярдів, водночас додав, що на підвищення зарплат буде направлено лише десята частина цих грошей. "Якщо гроші ідуть не людям, а на фінансування галузей, то 50% від них будуть "відкатами".

За його словами, якщо б відбулося збільшення мінімальної зарплати, то це сприяло б розвитку економіки. "Ніхто на грошах спати не буде, вони повернуться в економіку".

"Українська правда"

Читайте також:

Кучмісти урізали мінімальну зарплату

Ющенко + Тимошенко + Мороз. Результат невідомий

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування