Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗА ДОНЕЦЬКИМ СЦЕНАРІЄМ, ШАХТАРІ У ЧЕТВЕР У КИЄВІ ЗАЙМУТЬ ПЛОЩУ, ДЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ОПОЗИЦІЯ

Середа, 26 листопада 2003, 17:50
Мітинг опозиції у Києві може відбутися за сценарієм подій у Донецьку навколо з'їзду "Нашої України". Про це повідомив один із координаторів мітингу Юрій Луценко в інтерв'ю "Українській правді".

За словами Луценка, до Києва з Донбасу спецпотягом і автобусами прямують шахтарі, які мають намір у четвер пікетувати Верховну Раду. У цей же час на тому ж місці заплановано мітинг опозиції.

"У шахтарів рознарядка – бути під Верховною Радою о 7 ранку. Ми ж збираємося о 9 годині, і потім наші колони також ідуть на цю площу, яка вже буде зайнята шахтарями. Тобто іде повне копіювання донецького сценарію", - сказав Луценко.

Депутат зазначив, що "контррозвідка повідомила – до Києва їде більше, ніж 3 000 шахтарів, про яких заявляв лідер профспілки Юрій Турманов". "Уже в середу до столиці прибули гендиректори шахт і лідери профспілкових осередків", - сказав Луценко.

Водночас, за його словами, опозиція не збирається відмовлятися від проведення мітингу.

"Наші представники побували на нараді у Київській міськадміністрації. Вони заявили, що ми першими подали заявку на проведення мітингу і не збираємося відмовлятися від своїх планів. І міліція повинна забезпечити мирний характер акції", - додав Луценко.

Він сказав, що в зв'язку з приїздом шахтарів координатори акції "ухвалили ряд заходів для уникнення провокацій". За словами Луценка, про суть цих рішень вирішено не повідомляти у ЗМІ.

Водночас у середу Центр громадських зв'язків МВС повідомив, що міліція готова забезпечити громадський порядок у ході акцій опозиції: правоохоронці будуть діяти у рамках закону та інтересів усіх громадян.

У середу зранку один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявив, що володіє інформацією про підготовку владою масових провокацій 27 листопада: "Для організації цих провокацій вже залучено славнозвісну турманівську профспілку "гірняків", що, як відомо, здавна обслуговує "робітничі інтереси" українських кланів та олігархії".

"Окрім того, під "шахтарів" гримують масу працівників бюджетних установ та організацій у Київській області", – зазначив Турчинов.

Він додав, що "зазвичай влада та правоохоронні структури намагаються розвести у часі та просторі представників антагоністичних політичних сил, у нашому випадку силові структури й влада зацікавлені у концентрації в одному місці людей з різними політичними симпатіями".

Як відомо, у четвер "Наша Україна", СПУ і БЮТ проводять пікетування Кабміну і Верховної Ради, протестуючи проти зменшення мінімальної зарплати з 237 до 205 гривень.

У цей же день ці будівлі буде пікетувати Профспілка робітників вугільної промисловості. Шахтарі будуть, за словами лідера ПРВП Турманова, "підтримувати бюджет", де вперше в історії України виділено таку велику суму на фінансування вугільної галузі – 4,025 мільярда гривень.

Читайте також:

ТУРЧИНОВ: ВЛАДА ГОТУЄ НА 27 ЛИСТОПАДА МАСОВУ БІЙКУ

Ющенко + Тимошенко + Мороз. Результат невідомий

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування