МІТИНГУВАЛЬНИКИ НЕСУТЬ ГАРБУЗИ ЯНУКОВИЧУ, А ШАХТАРІ ПІДТРИМУЮТЬ ЮЩЕНКА

Четвер, 27 листопада 2003, 10:35
Після виступу Ющенка, Симоненка, Мороза та Тимошенко мітингувальники рушили до будинку Кабінету міністрів.

"Ідемо вручити гарбузи уряду, протестуючи проти зменшення мінімальної зарплати", - сказав соціаліст Луценко, закриваючи мітинг.

Натовп із вигуками "Кучму геть!" рушив до Кабміну.

Юрій Луценко зазначив, що, за його оцінкою, в мітингу беруть участь 10 тисяч осіб. Крім "Нашої України", "Батьківщини" та СПУ на мітингу присутні представники Компартії, "Яблука" та "Собору".

Представники опозиції стояли на мітингу в одному натовпі із шахтарями. Над гірниками майоріли прапори опозиції. Частина шахтарів не припиняла грюкати касками по залізній огорожі під час виступу лідерів опозиції.

Шахтарі по закінченні мітингу опозиції залишилися на площі перед Верховною Радою.

Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко затримався на площі, щоб поспілкуватися із шахтарями. На площі присутні близько 1,5 тисячі гірників.

Лідер "Нашої України" розповів шахтарям про позицію блоку щодо головного фінансового документа держави, зокрема щодо пропозиції уряду зменшити розмір мінімальної заробітної плати, повідомляє прес-служба блоку.

Він наголосив, що "Наша Україна" вважає за доцільне збільшити на 30% видатки на вугільну галузь та на вирішення соціальних проблем шахтарів, водночас потрібно також посилити контроль за цільовим використанням коштів, щоб вони витрачалися за призначенням, потрапляли до шахтарів, а не осідали в кишенях "вугільних та металургійних генералів".

Після цього шахтарі висловили підтримку Вікторові Ющенку і подарували йому на згадку каску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...