Ющенко запитав у шахтарів, чи давно їм подобається політика грабунку

Четвер, 27 листопада 2003, 11:26
Лідери "Нашої України", БЮТ, СПУ та КПУ виступили перед учасниками мітингу під стінами Верховної Ради.

Звертаючись до громади, Віктор Ющенко заявив, що сьогодні опозиція дискутує з більшістю щодо двох речей – продовольчої кризи і розміру мінімальної зарплати, передає прес-служба "Нашої України".

"Ми стали свідками, як ціни на продовольство почали стрімко рости. Спочатку на 10%, потім – ще вище, і зараз ціна на деякі продукти харчування підвищилася на 30%. Уряд намагається нам довести, що це – наслідок жахливого неврожаю чи якоїсь кари Божої", - зазначив Ющенко.

"Але за останні 15 місяців з України вивезли 10 мільйонів тонн зерна. На цьому десяток приватних структур заробили 1,6 мільярда лише на компенсації ПДВ. Демократичні сили не поділяють таку політику", – наголосив лідер "Нашої України".

Він також висловив обурення тим, що "українська влада вперше за 12 років пропонує зменшити мінімальну заробітну плату".

"Відколи в Донбасі подібна політика стала популярною?" – заявив лідер "Нашої України", звертаючись до шахтарів, які приїхали в Київ, щоб підтримати урядовий проект бюджету.

Він наголосив, що уряд мав дотримуватися закону, який передбачав, що вже з першого грудня нинішнього року мінімальна зарплата мала бути не нижчою за 237 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування