Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко через півдня почне змінювати бюджет. А аграрії не виключають виходу з більшості

Четвер, 27 листопада 2003, 18:11
Фракція "Наша Україна" має намір ініціювати перегляд прийнятого в четвер державного бюджету на 2004 рік ще до кінця 2003 року, заявив журналістам голова бюджетного комітету Верховної Ради Петро Порошенко.

"Завтра буде погоджувальна рада. Я думаю, що цей бюджет буде змінений. Ми будемо намагатися це зробити. Ми будемо готувати власний проект змін до держбюджету", - сказав він.

Голова бюджетного комітету назвав ухвалений у четвер бюджет-2004 "поразкою держави" і підкреслив, що багато депутатів голосували за нього під тиском.

"Я думаю, найбільш яскравою демонстрацією того, що люди голосують не з власних переконань, було голосування аграріїв за скасування пільг по ПДВ", - відзначив Порошенко.

Разом з тим Порошенко не вважає за можливе відкликання голосів депутатами Аграрної партії, про що заявляла Катерина Ващук: "Партії і фракції деморалізовані, і на цей крок вони будуть нездатні", - вважає голова бюджетного комітету.

Він підтвердив, що ухвалений Верховною Радою в четвер бюджет-2004 цілком відповідає проектові уряду, поданому до другого читання. "Це моя принципова позиція: ви подали, ви і несіть за нього відповідальність", - підкреслив Порошенко.

При цьому голова бюджетного комітету висловив розчарування процесом підготовки бюджету-2004, відзначивши його надмірну політизованість.

"Це просто сумна ознака диктатури, і сьогоднішнє голосування по бюджету - чергове цьому підтвердження", - сказав Порошенко.

У той же час, фракція Аграрної партії має намір вимагати винесення на голосування в п'ятницю законопроекту, що передбачає введення пільг для сільськогосподарських виробників.

Про це заявила лидер фракції Катерина Ващук журналістам у четвер. За її словами, фракція не буде брати участі у голосуванні по жодному питанню, поки не буде задоволена ця вимога.

Ващук також не виключила, що якщо цей законопроект не буде поставлений на голосування, аграрії відкличуть свої голоси, віддані при затвердженні держбюджету-2004.

Відповідаючи на питання, чи можуть аграрії в зв'язку з цією ситуацією вийти з парламентської більшості, Ващук сказала: "Будемо вирішувати".

На питання, чому 10 депутатів проголосували за затвердження держбюджету, вона відповіла, що депутати фракції повірили обіцянці, що на голосування будуть винесені як законопроект про держбюджет, так і законопроект про податкові пільги для сільгоспвиробників.

Як повідомлялося, фракція аграріїв вимагала ухвалення законопроекту про внесення змін у деякі закони з питань оподаткування разом із затвердженням держбюджету на майбутній рік. Законопроект виносився на голосування на ранковому пленарному засіданні в четвер і не отримав необхідної кількості голосів.

Ряд депутатів не виключали можливості повторного винесення на голосування в четвер цього законопроекту. У той же час, парламент затвердив держбюджет на майбутній рік, але законопроект не був винесений на голосування повторно.


Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА ПРИЙНЯЛА БЮДЖЕТ, ПІСЛЯ ЧОГО У ЛИТВИНА НЕ ВИТРИМАЛИ НЕРВИ

Акція опозиції: Ющенку подарували каску, а Януковичу - гарбузи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...