Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У парламенті об'єдналися мажоритарники, а Губський переманив до себе екс-члена СДПУ(О)

П'ятниця, 28 листопада 2003, 09:46

Народний депутат Володимир Нечипорук увійшов до складу депутатської групи "Народовладдя", а депутат Едуард Матвійчук - у фракцію "Регіони України".

Про це на ранковому пленарному засіданні в п'ятницю повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Нечипорук обирався в одномандатному окрузі №44 у Хмельницькій області, потім до 19 листопада входив у фракцію СДПУ(О). Матвійчук йшов 64-м номером у виборчому списку блоку "Наша Україна", у фракцію якого і входив до 14 жовтня цього року.

Таким чином, на сьогоднішній день у фракцію "Наша Україна" входить 103 народних депутати, КПУ - 59, "Регіони України" - 65, Партії промисловців і підприємців і "Трудова Україна" - 42, СДПУ(О) - 36, СПУ - 20, БЮТ - 19, Аграрної партії - 16, НДП - 14, групу "Народовладдя" - 22, "Демократичні ініціативи" - 18, "Народний вибір" - 14.

У Верховній Раді також створене міжфракційнене об'єднання "Мажоритарник", у яке ввійшли більш 60 народних депутатів.

В інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна член фракції Партії промисловців і підприємців і "Трудова Україна" Сергій Бичков повідомив, що в це об'єднання ввійшли як члени фракцій і груп, так і позафракційні депутати, обрані в парламент за мажоритарними округами.

За його словами, головною метою об'єднання є захист інтересів виборців, а також недопущення блокування роботи парламенту й створення нормальних умов для роботи.

Бичков пояснив також, що одним із завдань міжфракційного об'єднання стане захист інтересів депутатів-мажоритарників під час ухвалення закону про вибори народних депутатів. Парламентарії, що входять в об'єднання, мають намір голосувати за закон про вибори народних депутатів або за змішаною системою, або за такий закон, що буде враховувати інтереси мажоритарників.

Депутат відзначив, що депутати не будуть голосувати за закон про внесення змін у Конституцію у випадку, якщо буде пропонуватися затвердити закон про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

У Верховній Раді 450 депутатських мандатів. 225 парламентаріїв обираються за партійними списками (багатомандатний загальнодержавний округ), 225 - у мажоритарних округах.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування