КС дозволив Кучмі балотуватися втретє?

П'ятниця, 28 листопада 2003, 12:11
У парламенті поширюється неофіційна інформація, що Конституційний Суд у п’ятницю прийняв рішення про можливість нинішнього президента Леоніда Кучми балотуватись ще на один термін.

Лідер СПУ Олександр Мороз, коментуючи таке можливе рішення в інтерв’ю журналістам, назвав його "ще одним доказом залежності нашого суду", передає УНІАН.

Водночас, сказав він, цим рішенням Кучма, "скоріше за все, не скористається", адже "у нього є зразок сусіда – Грузії".

При цьому поки що офіційно інформацію про існування такого рішення КС у парламенті ніхто не підтверджує, але в приватних розмовах з журналістами народні депутати говорять, що "чули про таке рішення".

З джерел, близьких до виконавчої влади, УНІАН стало відомо, що це питання зараз розглядається у КС у письмовому режимі (за регламентом роботи КС, крім письмового розгляду, можуть бути відкриті слухання за тими чи іншими питаннями), воно перебуває у роботі і після ухвалення рішення буде оприлюднено за присутності преси.

У Конституційному Суді агентству не підтвердили інформацію про те, що нібито вже існує рішення цієї інстанції про можливість балотування втретє для нинішнього президента.

12 листопада народний депутат, член фракції "Наша Україна" Борис Беспалий заявив, що, на його думку, вже підготовлене рішення Конституційного Суду України, яке передбачає право діючого президента балотуватися на третій термін.

У свою чергу член СДПУ(О), народний депутат України Нестор Шуфрич наступного дня в інтерв'ю газеті "День" висловив пропозицію лише після відповідного роз'яснення КС обговорювати питання висування кандидатури Леоніда Кучми ще на один термін президентства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування