Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ващук дали "цукерку", щоб вона не відкликала голоси за бюджет

П'ятниця, 28 листопада 2003, 13:39
Лідер фракції АПУ Катерина Ващук підтверджує, що депутати ухвалили рішення продовжити дію нульової ставки ПДВ для сільгосптоваровиробників.

Як передає кореспондент УНІАН, в інтерв'ю журналістам вона зазначила, що у парламенті вже давно знаходився законопроект із пропозиціями президента, у якому вищезазначена норма зберігалася, однак він раніше не виносився на голосування, тому що було домовлено передбачити цю норму в законопроекті про внесення змін до деяких законів з питань оподаткування у зв'язку з ухваленням бюджету-2004.

Водночас, за її словами, після того, як парламент не підтримав законопроект, який більшість називала "малою податковою конституцією", було прийняте рішення поставити на голосування ухвалений у п'ятницю документ.

Ващук пообіцяла, що наступного пленарного вівторка парламент ухвалить і зміни до законів з питань оподаткування, "щоб у нікого вже не виникало ніяких питань". За її словами, у цьому документі також передбачена нульова ставка для сільгосптоваровиробників.

Раніше, у п'ятницю, Верховна Рада 235-ма голосами з 433-ти ухвалила у новій редакції закон "Про внесення змін до Закону України "Про податок на додану вартість", врахувавши пропозиції президента.

За словами координатора парламентської більшості Степана Гавриша, цей закон подовжує термін дії нульової ставки ПДВ для сільгосптоваровиробників до 2005 року.

Водночас, як наголосив народний депутат Віктор Пинзеник, цей закон не вирішує проблеми села, оскільки у четвер парламент ухвалив державний бюджет на 2004 рік, яким було скасовано пільги на експорт товарів 1–24 групи для сільгоспвиробників.

У четвер Аграрна партія не виключала можливості відкликати свої голоси за бюджет через запровадження ПДВ на експорт сільськогосподарської продукції.

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА БЮДЖЕТ, ПІСЛЯ ЧОГО У ЛИТВИНА НЕ ВИТРИМАЛИ НЕРВИ

Порошенко через півдня почне змінювати бюджет. А аграрії не виключають виходу з більшості


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування