Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Другого номера "Нашої України" намагаються позбавити мандату

П'ятниця, 28 листопада 2003, 14:51
Нардеп Степан Хмара з фракції БЮТ направив до спікера парламенту Володимира Литвина запит щодо його зволікання зі зверненням до суду для дострокового припинення повноважень депутата Олександра Стояна.

Як зазначається у запиті, Стоян повинен бути позбавлений мандата, оскільки суміщає дві непоєднувані посади: голови Федерації профспілок України і народного депутата України.

Хмара повідомив через свою прес-службу, що за рішенням регламентного комітету Литвину рекомендовано у десятиденний термін звернутися до суду.

Хмара пояснив, що поєднання двох посад Стояном відбувається всупереч вимогам Конституції, закону "Про статус народного депутата України", закону "Про боротьбу з корупцією" та Статуту ФПУ, де зазначено:

"Голова ФПУ, його перший заступник, заступники не можуть бути членами виборних органів будь-якої політичної організації, поєднувати свою діяльність з іншою, в тому числі на громадських засадах, крім викладацької, наукової та творчої діяльності у позаробочий час".

Відповідно до запиту, рішення регламентного комітету було направлено Литвину ще 23 червня, однак він його не виконав.

Олександр Стоян був обраний до парламенту як другий номер списку "Нашої України", однак потім він зі скандалом перейшов до фракції "Регіони України".

Степан Хмара є головою підкомітету комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...