Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Видавництво, що надрукувало книжку про Тимошенко, судиться з Україною

Середа, 10 грудня 2003, 10:51
10-11 грудня в Парижі відбудеться засідання Арбітражного трибуналу Міжнародного Центру по врегулюванню інвестиційних суперечок у справі за позовом литовської компанії "Токіос Токелес" ("Такі справи") до держави Україна.

Для участі в засіданні до Парижу відбула українська делегація на чолі з заступником міністра юстиції України Василем Мармазовим, повідомляє прес-служба міністерства.

Як сказав Василь Мармазов, інвестиційний позов "Токіос Токелес" до держави України був поданий у серпні 2002 року. Позов розглядається відповідно до Міжнародного договору про сприяння та взаємний захист інвестицій між Литвою та Україною. Перше засідання Арбітражного трибуналу відбулося у червні 2003 року.

Від української сторони в засіданні трибуналу візьмуть участь директор департаменту представництва інтересів держави в судах України та закордонних юрисдикційних органах Мін‘юсту Костянтин Красовський, залучені Міністерством юстиції до участі у справі адвокати, а також представники Кабінету міністрів та Державної податкової адміністрації.

Заступник міністра юстиції повідомив, що позов "Токіос Токелес" - це другий інвестиційний позов до України, поданий до Міжнародного Центру по врегулюванню інвестиційних суперечок при Світовому Банку (Вашингтон). У вересні Україна виграла справу про визнання експропріації інвестиції за позовом компанії "Generation Ukraine" до Київської міської державної адміністрації на суму близько 9 млрд. доларів США.

Крім того, у Міжнародному Центрі по врегулюванню інвестиційних суперечок при Світовому Банку опрацьовуються питання, пов’язані із клопотанням про започаткування арбітражного провадження за позовом Фонду "Western Nis Fund" до України щодо боргу компанії "Сонола".

Станом на листопад 2003 року Україна була відповідачем в 11 справах за позовами, які надійшли до різних закордонних юрисдикційних органів. Загальна сума позовів до України складає близько 1 млрд. доларів США. Протягом 2003 року на користь України в закордонних юрисдикційних органах було ухвалено рішень на суму близько 10 млрд. доларів США.

Функції з представництва інтересів держави в судах України та закордонних юрисдикційних органах покладені на Міністерство юстиції України.

Як повідомлялось раніше, "Tokios Tokeles" звинувачує держоргани України в здійсненні незаконного тиску на підприємство.

Як заявляв керівник видавництва Сергій Данилов, постійні перевірки ДПА почалися після того, як "Такі справи" надрукували перед виборами 2002 книжку про Юлію Тимошенко "Невыполненный заказ" та агітпродукцію інших опозиційних сил.

В свою чергу, ДПАУ заявляє, що "Такі справи" звинувачуються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, і це не пов'язано з політикою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...