Мажоритарники боротимуться проти пропорційних виборів

Середа, 10 грудня 2003, 11:08
Народні депутати України, що входять у міжфракційне об'єднання мажоритарників, мають намір протидіяти винесенню на розгляд нинішньої сесії парламенту законопроектів про вибори народних депутатів на пропорційній основі, раніше відхилених Верховною Радою.

Як заявив у середу з трибуни парламенту член депутатської групи "Народовладдя" Олексій Козаченко, у випадку винесення на розгляд нинішньої сесії парламенту законопроектів про вибори народних депутатів на пропорційній основі депутати, що входять у міжфракційне об'єднання, "залишають за собою право протидіяти цим намірам, незважаючи на те, від кого вони будуть виходити".

За його словами, під відповідною заявою підписалися 53 депутати.

Козаченко підкреслив, що протягом останнього року "певні політичні сили намагаються за будь-яку ціну забезпечити ухвалення закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі з закритими списками".

За його словами, незважаючи на те, що парламент відхилив ці проекти законів, це питання в черговий раз вноситься в порядок денний Верховної Ради.

"Ми, депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, виражаємо протест проти таких дій окремих фракцій", - підкреслив Козаченко, додавши, що такі дії не мають нічого спільного з волевиявленням виборців і "мають всі ознаки політичного шантажу".

"Виборче законодавство стало проблемою політичного торгу, і під загрозу поставлена робота Верховної Ради", - сказав депутат.

За його словами, більшість народних депутатів і широкі маси виборців не сприймають виключно пропорційну систему виборів у парламент через її недосконалість, а також обмеження визначеного Конституцією виборчого права громадян.

"Україна сьогодні об'єктивно не готова до пропорційної системи виборів", - підкреслив Козаченко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування