Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче єдиного кандидата. Крючков не вірить, що йому це вдасться

Середа, 10 грудня 2003, 12:31
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко заявляє, що опозиція повинна висунути єдиного кандидата на президентських виборах у 2004 році.

У свою чергу, депутат від Компартії Георгій Крючков упевнений, що це не вдасться зробити.

Виступаючи в середу на "круглому столі" "Україна за рік до президентських виборів", Ющенко підкреслив, що результат виборів президента 2004 року буде залежати від того, "чи вийшла опозиція на ці вибори консолідовано", чи вона "завдяки зусиллям влади і власних недоробок вийшла роздробленою".

Він відзначив, що існуючі сьогодні в Україні опозиційні сили мають різні політичні погляди, однак їх поєднує "загальна оцінка діючої влади". Лідер блоку підкреслив, що, звертаючись до СПУ, КПУ і БЮТ, він пропонує шукати "те, що поєднує".

Ющенко упевнений, що опозиція повинна створити спільні структури, спільні виборчі штаби і вийти на єдиного кандидата. З цією метою "Наша Україна" проводить протягом півроку регіональні форуми і планує провести національний форум, щоб "виробити спільну платформу дій".

Ющенко знову підкреслив свою впевненість у тому, що ініційована владою політична реформа спрямована на те, щоб "не допустити публічних, загальнонаціональних виборів".

У свою чергу, Крючков підкреслив: "Я не вірю в єдиного кандидата". Він нагадав, що саме опозиція, зокрема він, народні депутати Сергій Головатий і Олександр Мороз у свій час були ініціаторами проведення конституційної реформи, а президент гальмував її стільки, скільки міг, і тільки в серпні минулого року приєднався до цього процесу.

У цьому зв'язку він відзначив, що від тих сил, "які вважають себе опозиційними", йому "дивно чути розмови про так звану політичну реформу".

За словами депутата, певні політичні сили гальмують проведення реформи, щоб "зберегти для того, хто хоче стати президентом, саме цю систему, що створила умови для сповзання України до диктатури".

У свою чергу, опонуючи Крючкову в ході дискусії, народний депутат Іван Плющ (фракція "Наша Україна") підкреслив, що його політична сила виступає проти реформи, яка може призвести до того, що президент буде обиратися не всенародно, а парламентом. Цього, за його словами, і домагається діюча влада.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...