Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенко не змогли забрати комітет

Середа, 10 грудня 2003, 14:28
Бюджетний комітет Верховної Ради не підтримав пропозицію одного зі своїх членів про вираження недовіри голові комітету Петрові Порошенку.

Після засідання комітету в середу ввечері Порошенко повідомив журналістам, що виніс цю пропозицію на голосування, і "абсолютна більшість" його підтримати не погодилася.

Порошенко зв'язує питання про вираження йому недовіри з ухваленням держбюджету-2004, вважає його політичним і не виключає, що питання буде підніматися знову, повідомляє Інтерфакс-Україна

Про те, що комітет Верховної Ради України з питань бюджету на засіданні у середу, можливо, розгляне питання про недовіру голові Комітету Петру Порошенку заявив зранку перший заступник голови парламентського комітету з питань бюджету, член фракції "Регіони України" Валерій Коновалюк.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня Коновалюк в інтерв'ю газеті "Киевский телеграф" заявив, що "незважаючи на домовленості між фракціями (квота голови Бюджетного комітету належить "Нашій Україні"), я вважаю, що рішення про зміну влади в Бюджетному комітеті прийматиме парламент в цілому".

Як повідомлялося, раніше сам Порошенко заявляв про те, що після завершення бюджетного процесу знову виникне питання про переобрання голови Бюджетного комітету Верховної Ради. На його думку, ініціювати питання про зміну голови Бюджетного комітету буде фракція СДПУ(О). "Для мене не буде трагедією, якщо мене знімуть", - сказав Порошенко.

Також питання про ротацію керівництва Бюджетного комітету піднімав лідер КПУ Петро Симоненко, який обвинувачував Порошенка у фальсифікації державного бюджету на 2003 рік.

Водночас, координатор парламентської більшості Степан Гавриш заперечує можливість кадрових змін у керівництві комітетами Верховної Ради України, зокрема, усунення представників опозиції від керівництва рядом комітетів.

Проте народний депутат України, член фракції "Регіони України" Олександр Колоніарі 20 листопада заявив від імені більшості, що у фракції "Наша Україна" відберуть парламентські комітети, очолювані "ющенківцями".

21 листопада народний депутат України з фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич заявив, що в парламенті теоретично можлива ротація керівництва комітетів. Шуфрич є членом бюджетного комітету.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...