Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відносинам Росії й України ніякий Жириновський не страшний - вважає Чорномирдін

Середа, 10 грудня 2003, 15:01
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін переконаний, що окремі антиукраїнські заяви, що пролунали в ході парламентських виборів у Росії, є винятково передвиборною риторикою, яка не відіб'ється негативно на міждержавних україно-російських відносинах.

"Я думаю, жодної небезпеки немає. Це передвиборна риторика, що була завжди і скрізь", - підкреслив посол журналістам у середу.

"А в Україні, які були висловлювання під час парламентських виборів, у тому числі й у бік Росії, і у бік наших взаємин? Ми спокійно до цього ставимся", - сказав Чорномирдін.

На його думку, "усе, що говорять напередодні й у період виборчої кампанії, це все-таки більше для того, щоб сподобатися виборцеві". "Я не думаю, що це серйозно, і не потрібно всерйоз це сприймати", - сказав посол.

"На наші відносини, міждержавні відносини між Росією й Україною жодна ЛДПР і жодні інші політичні утворення ніколи не вплинуть (негативно)", - підкреслив Чорномирдін.

Він додав: "А що стосується бажання окремих політиків - я до цього ніколи всерйоз не ставився".

У цей день у Києві Чорномирдін вручив російський "Орден Дружби" дійсному членові Російської академії медичних наук, академікові Національної академії наук і Академії медичних наук України Дмитрові Чеботарьову.

Під час урочистої церемонії посол відзначив, що Чеботарьова нагороджено "за великий внесок у розвиток медичної науки, зміцнення дружби і співробітництва між народами Росії й України". Відповідний указ про нагородження президент Росії Володимир Путін підписав 21 вересня 2003 року.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування