Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не виключає грузинського варіанту для України, якщо Кучма знахабніє вкрай

Середа, 10 грудня 2003, 19:21
Віктор Ющенко не виключає грузинського варіанту для України, якщо влада діятиме дуже нахабно. Про це заявив лідер блоку Віктор Ющенко у середу під час чат-конференції на сайті razom.org.ua

"Крім досвіду в Росії, є ще й досвід Грузії. Він свідчить, що з нахабством влади можна боротися", - зазначив він на запитання, що Кучма будь-що спробує протягти свого наступника за прикладом Росії.

Відповідаючи на питання, чи не боїться він конкуренції з боку прем'єра Віктора Януковича, рейтинг якого в останніх соцопитуваннях перевершив рейтинг Симоненка, Ющенко заявив, що "головним конкурентом для кандидата від "Нашої України" чи в цілому від опозиції буде, як не парадоксально, не персона кандидата від влади, а спроби влади уникнути виборів або провести їх недемократично".

"Я б сказав, брехня, непрозорість, фальсифікації й монополія провладних ЗМІ в інформаційному просторі є ключовими проблемами виборців і кандидатів від антивладних сил. Але і це ми подолаємо", - наголосив він.

В той же час на запитання, чому підписи за загальні вибори президента збирають "у наметах з агітаційними написами за президента - Ющенка", Віктор Андрійович уточнив, що збирають у наметах "Ющенко-Так!", тому що це була ініціатива блоку "Наша Україна".

"На сьогодні зібрано понад 2,3 мільйони підписів. А що стосується результатів президентських виборів, то назвати прізвище народного президента – це виключно ваше право. Дай Бог, щоб це так і було", - сказав лідер "Нашої України".

Коментуючи вірогідність того, що у Верховній Раді відбудеться перерозподіл комітетів, Ющенко відкинув такий варіант.

"Думаю, що цей сценарій – провальний. Тому що він зачіпає перегляд базових домовленостей і принципів, досягнутих у травні 2002 року, і повторюю, зміна розподілу комітетів, а також ревізії керівництва парламенту - це найкоротша дорога до формування парламентської кризи", - зазначив лідер "Нашої України".

Що ж до постійного цькування члена бюджетного комітету Петра Порошенка, Ющенко зазначив, що так АП намагається розколоти фракцію.

"Я дуже ціную позицію Петра Олексійовича. Вона є фахова, прозора, публічна. Ті переслідування, які організовані АП, і цькування на підконтрольних владі каналах справді направлені на розкол у фракції, в антивладних силах і мають на меті дискредитацію опозиційних політиків", - сказав він.

"Це не є перспективна чи демократична політика. Думаю, що для недемократичної влади в країні це один із небагатьох способів дискредитації чесних людей в політиці. Важливо відмітити, що члени фракції, політичні сили блоку демонструють солідарну підтримку роботи народного депутата Порошенка Петра Олексійовича", - зазначив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...