Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІСТИ І КОМУНІСТИ ВИЛОВЛЯТЬ ПЕРЕД ВИБОРАМИ УСІХ ГРАНТОЇДІВ

Четвер, 11 грудня 2003, 10:26
У Верховній Раді створено Тимчасову слідчу комісію з питань встановлення фактів закордонного втручання у фінансування виборчих кампаній в Україні через недержавні організації, що існують на гранти іноземних держав.

Відповідне рішення підтримало 289 народних депутатів. За проголосували депутати більшості, комуністи, 5 депутатів БЮТ. "Наша Україна" та СПУ не голосували.

Перед голосуванням постанови співдоповідач з питання "нашоукраїнець" Борис Безпалий просив внести поправку щодо встановлення не тільки фактів закордонного втручання у фінансування виборчих кампаній в Україні, але й незаконного втручання, зокрема, уряду і АП.

В той же час лідер СПУ Олександр Мороз зауважив, що "бажання деяких депутатів дуже дивно збігаються з бажанням президента". Він зазначив, що фракція не проти вивчення фактів конкретних порушень, але проти, щоб під цим приводом закривали ЗМІ, "Дзеркало тижня" тощо, сприяючи АП закрити усі закордонні представництва, що доносять світові правду про події в Україні.

Як відомо, у Верховній Раді 9 грудня було зареєстровано проект відповідної постанови.

Проект внесено лідерами п’яти парламентських об’єднань: Симоненком (фракція комуністів), Шаровим (фракція партій ПППУ та "Трудова Україна"), Пустовойтенком (фракція НДП), Тимошенко (фракція БЮТ) і Гапочкою (група "Народний вибір").

Народні депутати – автори проекту постанови, наголошуючи на необхідності "запобігання закордонному втручанню у фінансування виборчих кампаній в Україні", пропонують утворити парламентську Тимчасову слідчу комісію в складі 11 осіб та обрати її головою комуніста Валерія Мішуру.

До складу комісії пропонувалося включити народних депутатів Горбаля ("Регіони України"), Мішуру (КПУ), Драчевського (ПППУ та "Трудова Україна"), Шурму (СДПУ(О), Вернигору (СПУ), Турчинова (БЮТ), Рішняка (Аграрна партія), Козаченка ("Народовладдя"), Добкіна ("Демократичні ініціативи"), Пустовойтенка (НДП), Кирилова ("Народний вибір").

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що у зв’язку з поширенням у ЗМІ заяв про те, що фінансування недержавних організацій, які існують на гранти, досягає "масштабів, адекватних прямому втручанню у внутрішні справи України, постала необхідність вивчення діяльності тих суб’єктів впливу на політичні виборчі процеси, що фінансуються за рахунок закордонних спонсорів".

Читайте також:

ТИМОШЕНКО РАЗОМ ІЗ КПУ І КУЧМІСТАМИ – ПРОТИ ГРАНТОЇДІВ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...