Симоненка переобрали на сім років

Четвер, 11 грудня 2003, 11:22
В четвер 11 грудня Верховна Рада переобрала голову Рахункової палати – конституційного органу парламентського контролю.

Головою Рахункової палати обрано її чинного керівника Симоненка Валентина Костянтиновича.

"За" проголосувало 382 депутати, "проти" - 5.

Відповідний проект постанови був зареєстрований в парламенті 10 грудня головою парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Буряком. Напередодні, у вівторок, комітет кулуарно - у закритому режимі - ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді обрати вдруге на цю посаду Симоненка. При цьому альтернативні кандидатури на посаду не розглядались.

Рахункова палата є постійно діючим органом контролю, який утворюється Верховною Радою України, підпорядкований і підзвітний їй. Рахункова палата діє на підставі Конституції України та закону про Рахункову палату. За статтею 98 Конституції, контроль за використанням коштів Державного бюджету України від імені Верховної Ради здійснює Рахункова палата.


Рахункова палата наділена широкими правами з контролю за витрачанням бюджетних коштів, має право проводити фінансові ревізії державних органів. Хоча в результаті перевірок Рахункова палата може хіба що подати звіт парламенту та звернутись до правоохоронних органів для відповідного реагування.

Відповідно до закону від 11.07.1996 до складу Рахункової палати входять голова Рахункової палати та члени Рахункової палати: перший заступник і заступник голови, головні контролери та секретар Рахункової палати.

Законом встановлено особливий порядок призначення голови Рахункової палати. Так, голова Рахункової палати призначається на посаду Верховною Радою за поданням голови Верховної Ради терміном на 7 років з правом призначення на другий термін. Призначення голови Рахункової палати проводиться таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів. Кандидат на посаду голови Рахункової палати вважається призначеним, якщо за результатами таємного голосування він отримав більшість голосів від конституційного складу Верховної Ради України.

Головою Рахункової палати може бути громадянин України, який має вищу економічну або юридичну освіту, досвід професійної діяльності в галузі державного управління, державного контролю, економіки, фінансів, права, а також підтвердив свої професійні знання під час обговорення його кандидатури за спеціальною процедурою, встановленою відповідним комітетом Верховної Ради України згідно з чинним законодавством України, повідомляє Лабораторія законодавчих ініціатив.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...