Медведчук провів мозкову атаку на Мороза, Симоненка, Литвина та Гавриша

Четвер, 11 грудня 2003, 13:08
На голосування у Верховну Раду буде винесений погоджений законопроект про внесення змін у Конституцію, в основу якого, найімовірніше, буде покладений законопроект парламентської більшості і комуністів, підтриманий 292 народними депутатами.

Про це повідомив журналістам у четвер спікер Володимир Литвин, підкресливши, що законопроект буде погоджений, "але таким чином, щоб він не порушував Конституцію і враховував пропозиції, що були визнані Конституційним судом".

За словами Литвина, по цьому питанню вже проходять консультації, і найближчим часом конституційна комісія парламенту доопрацює документ.

Спікер також повідомив, що в четвер група народних депутатів відбуває на засідання Венеціанської комісії для того, щоб обговорити наявні законопроекти по політреформі в Україні. Разом з тим, за його словами, вже існує проект із висновками Венеціанської комісії. Зараз документ проходить офіційний переклад і потім буде розданий депутатам.

Спікер повідомив про досягнуту між лідерами фракцій і груп парламенту домовленість про те, що в основу погодженого документа буде покладений законопроект, підписаний 292 депутатами.

Він також підтвердив, що в середу зустрівся з головою адміністрації президента Віктором Медведчуком, координатором парламентської більшості, співголовою комісії з роботи над законопроектом про політреформі Степана Гавришем, постпредом президента в парламенті Олександром Задорожнім, лідером фракції СПУ і співголовою конституційної комісії Олександром Морозом і лідером фракції КПУ Петром Симоненком.

Цю зустріч Литвин охарактеризував як "інтелектуальну атаку" щодо перспектив проведення політичної реформи.

Відповідаючи на питання про те, чи зможе парламентська більшість самостійно набрати 226 голосів для попереднього схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції, Литвин сказав, що більшість "може сама набрати 226 голосів" для ухвалення такого рішення. У той же час, підкреслив він, при голосуванні "необхідно бачити перспективу на 300 голосів".

Спікер вважає, що якщо парламентська більшість буде самостійно голосувати по конституційному законопроекту, це буде означати, що досягнуті домовленості відкладаються "на потім".

Як очікується, законопроекти по політреформі будуть винесені на голосування 23 грудня.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування