Без пропорційних виборів комуністи не підтримають реформу

Четвер, 11 грудня 2003, 13:14
Комуністи не будуть брати участь у голосуванні по погодженому законопроекту змін до Конституції України при його остаточному ухваленні, якщо до цього не буде ухвалений закон про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

Про це заявив у четвер журналістам перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк.

Він відзначив, що вже є напрацювання конституційної комісії з погодженого проекту, однак "про підсумки роботи говорити ще рано".

Мартинюк підкреслив, що норма про вибори в парламент на пропорційній основі обов'язково повинна залишитися в проекті закону про внесення змін до Конституції України.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи зберегла комісія в законопроекті норму, що пропонує проводити вибори президента в парламенті, Мартинюк повідомив, що ця норма поки що залишається в законопроекті.

У той же час він пояснив, що комісія йде по порядку, по кожній статті законопроекту і досі ще не дійшла до відповідної статті.

Відповідаючи на питання, чи подав президент у парламент кандидатури членів Центральної виборчої комісії, повноваження яких завершилися цього року, Мартинюк висловив надію на те, що президент все-таки зробить це.

На сьогоднішній день Центвиборчком є не легітимним, оскільки повноваження його членів закінчилися, і через це не може призначати дату чергових виборів, відзначив перший віце-спікер.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...