Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович попросив ООН повернути в Україну гроші Лазаренка

П'ятниця, 12 грудня 2003, 10:04
Найбільша в Україні загроза від корупції знаходиться в сфері публічної політики.

Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович у промові на політичній конференції з нагоди підписання Україною першого міжнародного акту у боротьбі з корупційними діяннями - Конвенції ООН проти корупції, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

У своїй промові Лавринович констатував важливість вперше задекларованого на міжнародному рівні засадничого принципу Конвенції ООН - щодо повернення активів корупційного походження до країни, з якої вони були незаконно вивезені.

"Для України це питання актуальне не лише теоретично", – підкреслив Лавринович.

Він висловив сподівання щодо сприяння іншими країнами у повернені в Україну коштів, отриманих внаслідок корупційних діянь, які "знайшли притулок" в інших державах.

Міністр юстиції повідомив світовій спільноті, що ухвалений у листопаді Верховною Радою закон про державне фінансування політичних партій стане черговим кроком на шляху боротьби з корупційними проявами.

Він також повідомив, що національне законодавство України вже сьогодні відповідає вимогам Конвенції в частині протидії "відмиванню брудних грошей", в тому числі корупційного походження.

"Протягом останнього року, після внесення України до чорного списку держав, визначених FATF такими, що не співпрацюють у боротьбі з "відмиванням" коштів, в Україні ухвалені та набули чинності всі необхідні закони та підзаконні акти, створено спеціальну структуру фінансового моніторингу", – наголосив він.

"Україна свідома того, які втрати несуть її громадяни через корупційні прояви в різних складових суспільного життя. Боротьбу з корупцією декларують держави практично усіх типів. Я певен, що крок Організації Об’єднаних Націй для протидії корупції матиме підтримку суспільств всіх країн", – зазначив Лавринович.

Політична конференція відбувалася з 9 по 11 грудня цього року в місті Меріда (Мексиканські сполучені штати). Від імені української держави, у відповідності з розпорядженням президента України, Конвенцію ООН проти корупції підписав міністр юстиції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...