СДПУ(О) скаржиться, що проти неї влаштували сплановану провокацію

П'ятниця, 12 грудня 2003, 11:02
СДПУ(О) вважає, що проти партії останнім часом організували сплановану провокацію. Так Кримський реском СДПУ(О) розцінив повідомлення ЗМІ про те, що низка регіональних представників партії заявила про необхідність підтримки на виборах президента кандидатури Віктора Ющенко.

"Сам зміст заяв і стиль їхнього викладу не викликають сумніву в тім, що має місце спланована провокація, спрямована проти СДПУ(О) і її Кримської республіканської організації", - говориться в заяві Кримського рескому СДПУ(О).

На думку рескому, провокацію організували ті, "у кого сама згадка про нашу партію викликає почуття страху і безсилля перед могутньою організованою силою, що має широку суспільну підтримку".

Щодо факту виступу в ЗМІ секретаря Білогірського райкому СДПУ(О) Алібутаєва про необхідність підтримки кандидатури Ющенка, то реском СДПУ(О) відзначає, що "зроблена заява є його особистою думкою, вона не обговорювалося колегіально і не відбиває точку зору Білогірської районної організації СДПУ(О)".

"Як у будь-якій політичній або громадській організації демократичного характеру, у нашій партії мають місце різні точки зору на ті або інші події й проблеми. Однак, коли член партії виступає через ЗМІ з позицією, що суперечить інтересам партії, такий вчинок варто розцінювати як зрадництво своїх товаришів по партії в ім'я сумнівних інтересів", - говориться в заяві.

Також у заяві відзначається, що питання про кандидата в президенти України в організаціях СДПУ(О) поки не обговорювався.

"А якщо комусь не терпиться взяти участь у виборчій кампанії, пропонуючи себе як підручний матеріал у виборчих штабах, це їхні особисті проблеми. І ці проблеми ніяк не зв'язані з СДПУ(О)", - говориться в заяві рескому.

Як повідомлялося раніше, секретар Білогірського райкому СДПУ(О) АР Крим Алібутаєв зробив заяву, суть якої зводиться до підтримки Ющенка як одного з претендентів на посаду президента України.

Раніше таку ж заяву зробив голова найбільшої первинної організації СДПУ(О) Невірко. У той же час Кримський реском партії заявив, що Невірко не є членом СДПУ(О) і виключений з її лав ще у вересні 2002р.

Читайте також:


У СДПУ(О) з'явився ще один "розкольник", що агітує за Ющенка


Есдек агітував за Ющенка, СДПУ(О) сказало, що він не соціал-демократ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування