ЯНУКОВИЧ НЕ ВІРИТЬ У СВОЮ ПЕРЕМОГУ НА ПРЯМИХ ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА

П'ятниця, 12 грудня 2003, 13:16
Прем'єр-міністр Віктор Янукович сподівається, що 23 грудня Верховна Рада проголосує "ключове положення політичної реформи", а також висловлюється за підтримку обрання президента України в парламенті.

Таку думку прем'єр висловив у п'ятницю, виступаючи на першому з'їзді Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Союз молоді регіонів України".

"Не вирішивши цього [не реалізувавши політичну реформу], не можна вирішити ні першої проблеми - розвитку рівних стартових можливостей для молоді, ні другої - мирного забезпечення життя всіх українців", - відзначив Янукович.

Він нагадав, що очолювана ним партія "Регіони України" є одним з ініціаторів політичної реформи і докладає багато зусиль для її проведення.

"Ми не повинні бути пасивними спостерігачами, а повинні активно брати участь. Політична реформа в Україні - це не те, коли старі ділять владу між собою, а коли відбуваються політичні зміни, що відкривають принципово нові можливості, насамперед, перед молодими", - підкреслив прем'єр.

Він також назвав одним з важливих елементів проведення політичної реформи надання більш широких повноважень органам місцевого самоврядування аж до виборності голів обладміністрацій.

Янукович відзначив, що модель держави, яка буде створена в ході реалізації політичної реформи, повинна передбачати "різке підвищення прав і можливостей регіонів як в економічному, так і в політичному розумінні".

Прем'єр також висловився за підтримку виборності президента України в парламенті, що, на його думку, буде гарантією "від абсолютизму й авторитаризму".

Крім того, Янукович заявив, що його партія має намір брати участь у всіх "політичних заходах" у країні, у тому числі брати участь у виборах на всіх рівнях.

Про це прем'єр сказав, відповідаючи на питання про його участь у першому з'їзді Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Союз молоді регіонів України", а також недавню участь в конференції Кримського республіканського відділення партії.

"Сьогоднішня мета - брати участь у політичній реформі, а головна мета - взяти участь у майбутніх виборах: парламентських, у місцеві органи влади. Партія повинна створювати на всіх рівнях - селищному, міському, обласному, на рівні Верховної Ради - свої фракції", - підкреслив Янукович.

Відповідаючи на питання стосовно законопроекту про вибори в парламент на пропорційній основі, прем'єр повідомив, що в даний час це питання відпрацьовується.

"Якщо система пропорційних виборів буде передбачати можливість врахувати внесок кожного регіону й окремої людини, вона буде сприйматися в суспільстві, тому що багато людей запитують, кого ми виберемо в парламент", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування