Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ПЕРЕДАВАТИ НІКОМУ ВЛАДУ… ДОСТРОКОВО

П'ятниця, 12 грудня 2003, 14:59
Президент України Кучма не збирається достроково передавати нікому владу. Про це він заявив під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Євгеном Кушнарьовим.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба президента, під час зустрічі Євген Кушнарьов поінформував Кучму про соціально-економічну ситуацію в регіоні.

Кучма також торкнувся теми спекуляцій щодо нібито дострокового припинення ним своїх повноважень. "На цьому спекулюють, що я владу збираюсь комусь передавати", – відзначив він, наголосивши: "Я хочу сказати, що ніхто цього не дочекається".

У ході розмови йшлося також про політичну ситуацію в Україні. Зокрема, Кучма знову наголосив на необхідності запровадження політичної реформи в Україні: "Я хочу ще раз підкреслити, що парламентська більшість формує уряд, але й відповідає за діяльність уряду. А не просто формування й безвідповідальність потім за принципом "моя хата з краю".

При цьому Кучма додав, що головне – розуміння українцями основних засад політичної реформи: "Хотілося б, щоб це була не кампанія, щоб люди розуміли, де позитивне, де негативне. Той досвід наш десятирічний показав, що існуюча форма відносин влади законодавчої й виконавчої - це тупик".

Леонід Кучма також зупинився на темі парламентських виборів у Росії. Він відзначив, що, незважаючи на закиди на адресу президента Росії у використанні адмінресурсу на виборах, "сьогодні на чотири роки Росія стабільна прогнозована країна".

"Сьогодні Путін, дійсно, починаючи, як кажуть, з перших днів, може робити такі кроки, які при складі тієї думи ніколи б не зробив, бо вони скоріше за все непопулярні могли бути. А без прийняття непопулярних рішень, ми розуміємо, що і в Росії не обійтися", - відзначив Кучма.

У свою чергу, Кушнарьов розповів про успішність цього року для області. За його словами, за цей період було забезпечено стабільну позитивну динаміку в соціально-економічній сфері.

Євген Кушнарьов повідомив Кучмі про завершення осінньо-польових робіт, а також про те, що посів озимих завершено відповідно до державної програми "Зерно – 2004". Було поінформовано про створення стабілізаційного фонду зерна та борошна в обсязі трьохмісячного запасу.

Говорячи про ситуацію на продовольчому ринку, Кучма наголосив, що "спекулювати на хлібі не можна ні в якому разі".

Кушнарьов також розповів про хід підготовки до українсько-російського інвестиційного форуму (18 грудня ц.р.), де планується представити 100 інвестиційних проектів від регіону.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування