КС вирішить, чи буде російська мова офіційною

П'ятниця, 12 грудня 2003, 16:01
Спікер Володимир Литвин у п'ятницю направив до Конституційного суду законопроект Леоніда Грача, що передбачає надання російській мові статусу офіційної поряд з українською - державною, шляхом внесення поправки до Конституції.

Законопроект "Про внесення змін у статтю 38 Конституції України" був зареєстрований у Верховній Раді 17 грудня 2002 р.

"Однак виникла проблема з направленням його в Конституційний Суд на експертизу, оскільки в українському парламенті здебільшого представлені сили, що не бажають рівноправності між російськомовними й україномовними громадянами нашої країни", - повідомляє прес-служба Грача.

"11 липня 2003 року така можливість з'явилася. У цей день депутати прийняли рішення, відповідно до якого суб'єктом законодавчої ініціативи з правом самостійно направляти на розгляд у Конституційний Суд законопроекти, що стосуються внесення змін до Конституції, ставав голова Верховної Ради або народний депутат України, що представляє групу народних депутатів з чисельністю не менше 150 чоловік", - говориться в прес-релізі.

Спираючи на постанову "Про деякі питання порядку підготовки законопроектів про внесення змін до Конституції України до розгляду Верховної Ради України" Грачу "вдалося повторно зібрати 178 підписів народних депутатів України, улагодити всі формальності і тільки сьогодні, розблокувавши ситуацію, направити проект виправлень до Конституції - у КС України", - відзначає прес-служба Грача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування