Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На річницю "України без Кучми" зібралося 200 осіб

Неділя, 14 грудня 2003, 16:51
Близько 200 осіб зібралися в неділю на Майдані Незалежності в Києві, щоб відзначити чергову річницю акції "Україна без Кучми", яка розпочалася 2000 року.

Як заявив журналістам член правління інституту "Республіка", один з координаторів акції Володимир Чемерис, у ній, зокрема, беруть участь колишні політв'язні по "справі 9 березня", які нещодавно повернулися з в'язниці, а також ті, що протестують проти режиму президента Леоніда Кучми.

За словами Чемериса, люди зібралися не тільки для того, щоб "відзначити 15 грудня як День свободи", але і щоб "обговорити, як громадянське суспільство може перешкодити повторенню приходу кучмизму в Україну" і перешкодити тому, щоб "у країні знову була тверда президентська вертикаль, порушувалася свобода слова і соціальні права громадян".

У ході акції на Майдані Незалежності проходить "перформенс": кожен бажаючий може, умочивши долоню у фарбу, поставити свій відбиток на великому щиті, "проголосувавши" у такий спосіб за зміну системи економічних, політичних і соціальних відносин в Україні.

У рамках акції також пройшов концерт українських рок-груп і виконавців. У ньому взяли участь колективи "Вій", "Самі свої", Едуард Драч і Анатолій Сухий.

У центрі міста був установлений намет як символ акції, а також великий плакат з написом "Кайдани порвіте - Україна без Кучми". Час від часу учасники акції скандували антипрезидентські гасла.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування