Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма поспілкувався з Путіним на похороні

Неділя, 14 грудня 2003, 23:00
Президент України Леонід Кучма попрощався з екс-президентом Азербайджану Гейдаром Алієвим, похорони якого відбудуться в понеділок у Баку.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" Кучма поклав вінок до труни покійного, що встановлена у залі Палацу "Республіка" у Баку.

Український лідер підійшов до сина покійного нинішнього президента Азербайджану Ільхама Алієва, рідних і близьких екс-президента і висловив їм слова співчуття. Кучма недовго посидів з ними біля труни покійного.

Як повідомила прес-секретар глави української держави Олена Громницька, вийшовши з зали, Кучма поспілкувався з президентом Туреччини Ахметом Недждетом Сезером і президентом Росії Володимиром Путіним.

Український лідер у складі жалобної процесії пройде до Алеї почесного поховання, де візьме участь у похороні Алієва.

Після поминальної церемонії, як очікується, Кучма відбуде в Київ.

Відповідаючи на питання азербайджанських журналістів про його ставлення до Гейдара Алієва, Кучма зокрема сказав: "Ми дійсно були добрими друзями. Я думаю, що Азербайджан повною мірою розуміє, хто був Гейдар Алієвич Алієв для країни".

Кучма назвав померлого "великим другом України". Він підкреслив, що Гейдар Алієв міг би ще багато зробити для своєї країни.

"З ім'ям Гейдара Алієва завжди буде зв'язана незалежність Азербайджану. Його роль і місце в історії Азербайджану ще буде оцінена", - сказав Леонід Кучма.

Відповідаючи на питання про майбутні відносини між Україною й Азербайджаном, Кучма сказав, що "вони будуть такими, як і були", і висловив зацікавленість у розвитку найкращих відносин з цією країною.

Як відомо, Гейдар Алієв помер у п'ятницю ввечері в американській клініці.

Попрощатися з екс-президентом Азербайджану також прибули президент Росії Путін, президент Казахстану Назарбаєв, екс-президент Грузії Шеварднадзе.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...