Донецькі виграли війну з "Приватом" за "Дзержинку". "Приват" не вірить

Понеділок, 15 грудня 2003, 11:29
Конкурсна комісія з продажу 98,81% акцій ВАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського" (ДМК, Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл.) визнала переможцем корпорацію "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк).

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило в понеділок інформоване джерело у Фонді держмайна (ФДМ) України.

Співрозмовник агентства уточнив, що компанія "Приват Інтертрейдинг" (Дніпропетровськ), яка також подала заявку на участь у цьому конкурсі, не була допущена до торгів. Причину цього він не повідомив.

Відповідно до законодавства у випадку, якщо на участь у конкурсі претендує тільки одна компанія, ФДМ проводить експертну оцінку виставленого на продаж пакета, і у випадку згоди конкурсанта оплатити його за запропонованою Фондом ціною він буде визнаний переможцем конкурсу.

Фіксовані умови конкурсу передбачали, зокрема, погашення протягом 60 днів після підписання договору купівлі-продажу простроченої кредиторської заборгованості ВАТ перед бюджетом у розмірі 1,563 млн. грн.; реалізацію програми технічної реконструкції, впровадження прогресивних технологій, у тому числі шляхом внесення до кінця 2005 року 75 млн. грн. для завершення капітального ремонту і реконструкції доменної печі №10; нерозірвання трудових договорів із працівниками підприємства протягом року.

ДМК ім. Дзержинського спеціалізується на виробництві чавуна, сталі, прокату і товарів народного споживання.

В той же час голова ФДМ Михайло Чечетов на прес-конференції в понеділок у Києві повідомив, що ІСД запропонував за пакет акцій у розмірі 98,81% статутного фонду "Дзержинки" 710 млн. грн.

Стартова ціна пакета склала в 587,1 млн. грн.

***

В той же час голова правління ЗАТ "Приват-Інтертрейдінг" Віталій Тимішин в інтерв’ю УНІАН заявив, що ФДМ провів конкурс з продажу контрольного пакета "Дзержинки" всупереч судовим постановам, що забороняють його проведення.

Він зазначив, що, за його інформацією, за декількома позовами суди винесли постанови, що забороняють ФДМУ проводити цей конкурс.

Тимішин також додав, що "Приват-Інтертрейдінг" досі не одержав від Фонду держмайна жодної офіційної інформації щодо того, чи допущена компанія до участі в конкурсі. "Фонд відмовляється надавати будь-яку інформацію", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що дискримінація стосовно претендентів на покупку меткомбіната виявилася не тільки в антиконкурентних умовах продажу, але навіть у формальному наданні інформації претендентам.

***

Разом з тим, голова ради директорів ІСД Сергій Тарута на прес-конференції в Києві в понеділок повідомив, що компанія підтверджує готовність до виконання взятих на себе зобов'язань як перед державою, так і перед трудовим колективом підприємства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тарута додав, що на ДМК передбачається збільшити обсяги виробництва і змінити сортамент продукції, що випускається: підприємство відмовиться від випуску плоского прокату, замінивши його довгим прокатом зі значним збільшенням обсягів виробництва. До 2007 року ІСД планує збільшити обсяг виплавки стали на ДМК із не набагато більше 3 млн. тонн на рік у даний час до 5 млн. тонн сталі.

***

Заступник голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко повідомив на прес-конференції, що в понеділок два районні суди почали судові процеси щодо легітимності проведення конкурсу з продажу контрольного держпакета меткомбіната ім. Дзержинського.

Як передає УНІАН, за його словами, йдеться про розгляд позовів фізичних осіб, що ставлять під сумнів легітимність конкурсу по меткомбінату ім. Дзержинського. Позови розглядаються в Київському районному суді (м. Дніпропетровськ) і Суворівському районному суді (м. Херсон).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування