Медведчук підбурює ліву опозицію боротися з Ющенком

Понеділок, 15 грудня 2003, 14:34
Голова адміністрації президента Віктор Медведчук вважає правильним поглиблення співпраці між центристами та "лівими".

Про це йдеться в заяві Медведчука "Шлях збереження політичної стабільності", розміщеній на його персональному веб-сайті.

"У сучасних умовах конче потрібне поєднання зваженості та досвіду державного управління, властивих центристам, та беззастережної відданості ідеалам соціальної справедливості, притаманної лівим", - вважає Медведчук.

"Іншого шляху збереження політичної стабільності та впливу поміркованої політичної лінії в сьогоднішніх умовах активізації правих сил просто немає", - наголошує він.

Голова АП відзначає, що між лівими та центристами зберігаються значні відмінності та розбіжності. Але, на відміну від подій кінця 80-х - початку 90-х років, ліві політичні сили сьогодні зацікавлені у демократії, вважає він.

"Помітно еволюціонувало у кращий бік їх ставлення до української державності та до ринкових відносин. Будь-якої можливості для повернення авторитаризму радянського зразка зараз вже не існує. Основна загроза демократії нині походить не з лівого, а з правого політичного флангу", - говориться в заяві.

"Тож нагальним є формування широкої центро-лівої політичної коаліції, яка б за своїми параметрами нагадувала створені свого часу у Західній Європі "Народні фронти". Маємо домагатися загального посилення лівих демократичних тенденцій в українській політиці", - наголошує Медведчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування