Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За звільнення Тимошенко Замковенку загрожує 5 років

Понеділок, 15 грудня 2003, 15:20
Під час чергового слухання в Печерському районному суді Києва кримінальної справи, яку було порушено проти колишнього голови зазначеного суду Миколи Замковенка через те, що він нібито, перебуваючи на посаді і використовуючи службову посаду, вчинив ряд злочинів, прокурор попросив призначити підсудному покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Про це УНІАН повідомив колишній адвокат Замковенка Андрій Федур.

Водночас він сказав, що зараз Замковенко перебуває в лікарні через серйозну хворобу.

Крім того, адвокат зазначив, що тепер мають відбутися судові дебати, підсудний має виступити з останнім словом, і тільки після цього суд повинен винести щодо Замковенка остаточне рішення.

Як повідомлялося, 29 травня 2001 року Київська міська прокуратура порушила кримінальну справу щодо Замковенка, якій у період з 1996 до 2001 року, нібито використовуючи своє службове становище, вчинив ряд злочинів проти правосуддя.

Його дії як звинуваченого кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 176 (винесення суддею свідомо неправосудної постанови) Кримінального кодексу УРСР (1960 р.).

Як відомо, саме Замковенко виніс рішення про звільнення Юлії Тимошенко з в'язниці в 2001 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування