"Нашоукраїнці" побороли міліцію й рекетирів Мукачевого

Понеділок, 15 грудня 2003, 15:34
Чергові громадської приймальні депутата "Нашої України" Сергія Ратушняка в Мукачевому, яка 8 грудня була захоплена невідомими, у понеділок самі "видворили групу рекетирів", не дочекавшись адекватних дій міліції.

Про це повідомляє прес-служба блоку "Наша Україна", 14 депутатів якого в понеділок вирушили до Мукачевого для з'ясування ситуації.

За повідомленням прес-служби, депутати звернулися до начальника УВС Закарпатської області Василя Варцаби, щоб він втрутився в ситуацію, оскільки суд зобов'язав осіб, які захопили громадську приймальню, звільнити це приміщення.

Як повідомив Юрій Оробець, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, що розслідує ситуацію у Закарпатті, начальник міліції не відреагував на звернення депутатів.

"Судові виконавці ввійшли до приймальні і зачитали Ухвалу суду про звільнення приміщення. Тим часом рекетири, які перебували у приміщенні, розбили вікно і закликали собі "братків" на допомогу. Чергові громадської приймальні самі викинули бандитів на вулицю, оскільки міліція не втрутилася у ситуацію", - зазначив Оробець.

Він повідомив, що приміщення, яке було захоплене, на законних підставах перебуває в оренді народного депутата Сергія Ратушняка.

"У нього є договір на оренду протягом 10 років, і ліквідувати цей договір можна тільки за рішенням суду. Однак, рекетири хотіли явочним порядком відібрати приміщення", - заявив Оробець.

Народний депутат зазначив, що суд зобов’язав осіб, які захопили громадську приймальню, звільнити це приміщення, однак "серед власників будівлі, у якій орендується приміщення, є брат губернатора Закарпатської області Івана Різака. Тому стає зрозумілим, хто прикриває всі ці бандитські дії".

Народний депутат переконаний, що "Різак, аби переділити власність на користь брата, "прикрив" рекетирів, і бездіяльність міліції та судових виконавців забезпечується його підтримкою".

"Серед тих, хто захоплював приймальню Ратушняка, був кримінальний авторитет Молдаван. Міліція погрожувала керівнику чергових громадської приймальні особисто і захищала інтереси бандитів. Після того, як бандитів видворили з приймальні, правоохоронці навіть не збиралися нікого затримувати", - заявив Оробець.

Він зазначив, що лише після втручання представників "Нашої України" у ситуацію "приміщення було розблоковано, а рекетири – викинуті".

Читайте також:

В Мукачевому бандити захопили приймальню депутата-"нашоукраїнця"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...