КРАВЧУК ПОЖАРТУВАВ, КОЛИ ОБІЦЯВ БАЛОТУВАТИСЯ В ПРЕЗИДЕНТИ

Вівторок, 16 грудня 2003, 10:51
Лідер фракції СДПУ(О) в парламенті Леонід Кравчук "пожартував", що може балотуватися на посаду президента на виборах 2004 року.

Про це він заявив в понеділок в ефірі програми "Час" на 5 каналі.

"Я пожартував. Мені весь час задають такі запитання. Скільки я, от дев`ять років я на політичній арені, і дев`ять років мені задають запитання: чи буду я балотуватися в президенти", - цитує Кравчука "Огляд телеефіру".

"Я весь час пояснював, чому я не буду: тому що я переконаний – до влади мають приходити нові люди, молоді, нове покоління, з новою філософією, з новим мисленням", - пояснив він, проте не став називати цих людей.

"Вони є, але я не буду називати зараз прізвища цих молодих людей, але вони є і в парламенті, і поза парламентом їх можна знайти, можна довірити вже їм владу", - сказав колишній президент.

Як відомо, Кравчук у минулий четвер не виключив, що може висунути свою кандидатуру на посаду президента, якщо його обиратимуть у парламенті.

Коментуючи відносини між СДПУ(О) і "Нашою Україною", він звинуватив у ворожнечі саме блок Ющенка.

"Початок боротьби між "есдеками" і "Нашою Україною" був не в сфері соціал-демократичній, а в "Нашій Україні". Вибори парламентські в Західній Україні, а я об`їздив її всю – парламентські – проходили під гаслом боротьби проти соціал-демократів", - сказав він.

"Навіть не комуністів, хоча ворогом для націонал-патріотів були завжди комуністи. Тут стали соціал-демократи. Я думаю, що це скоріше на ґрунті особистих стосунків між Ющенком і Медведчуком, це переросло в ненависть, навіть в люту ненависть до соціал-демократів", - вважає Кравчук.

На питання, які в нього взаємини з головою АП Віктором Медведчуком і членом СДПУ(О) Нестором Шуфричем, Кравчук відповів: "Прекрасні". В той же час, за словами першого президента, це не означає, що він завжди підтримує їх точку зору.

"Я не підтримую все, що говорить Шуфрич, я кажу про прекрасні відносини. А коли йдеться – що я підтримую, що я не підтримую, то я тоді виступаю. От я, наприклад, вважаю, що називати прізвище президента можна тоді, коли це вирішить з`їзд. І якщо Шуфрич називає його передчасно, я кажу, що цього робити не потрібно", - сказав Кравчук.

Кравчук сказав також, що не проти всенародного референдуму з приводу обрання президента в парламенті чи всенародно.

"Це не є ноу-хау України, а є демократія, є демократичні цінності. Якщо в 8-9 країнах Заходу президент обирається парламентом, а ми орієнтуємося на цінності цих західних країн, то можна сказати, що у всіх цих країнах немає демократії?", - сказав Кравчук, коментуючи інформацію соцслужб, що більше 85% українців підтримують всенародні вибори президента.

Читайте також:

КРАВЧУК ВИРІШИТЬ БАЛОТУВАТИСЯ В ПРЕЗИДЕНТИ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News