"Венеціанська комісія" приїде в Україну на вирішення долі політреформи?

Вівторок, 16 грудня 2003, 11:37
Лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко запросив представників Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії) до 23 грудня прибути до Верховної Ради.

Про це йдеться в прес-релізі "Собору", розповсюдженому у вівторок.

За його словами, комісію запрошено, "щоб ми могли в Києві на рівні "конституційної комісії" парламенту розглянути всі законопроекти із зауваженнями європейських експертів".

Наводиться також висновок Венеціанської комісії після засідання з розгляду законопроектів про внесення змін до Конституції України.

"Комісія визнає і вітає зусилля України реформувати систему управління в спосіб наближення України до європейських стандартів демократії. Конкретні рішення, обрані в різних проектах, здається, не досягають тієї цілі і вводять інші зміни до Конституції, які виявляються кроком назад. Здається, необхідно продовжити подальшу роботу та обговорення, і Венеціанська комісія залишається у розпорядженні українських органів влади для подальшої співпраці у сфері конституційної реформи", - йдеться у висновку.

Окрім цього, комісія мала зауваження щодо заборони народним депутатам України займатися підприємницькою діяльністю, заборони переходу депутата з фракції у фракцію, повноважень Верховної Ради звільняти і призначати весь склад Нацради з телерадіомовлення.

Читайте також:

Венеціанській комісії не сподобався останній проект Медведчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News