МЗС каже, що Грищенко не даремно побував в Іраку

Вівторок, 16 грудня 2003, 12:42
Міністерство закордонних справ України розцінює візит міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка до Іраку 10-11 грудня як "успішний і вчасний".

Про це сказав сьогодні на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський, передає УНІАН.

За його словами, Україна розраховує на залучення до процесу відбудови Іраку. "За нашими оцінками, ці шанси є доволі непоганими", - сказав Лубківський.

При цьому він зазначив, що участь України у відбудовчих процесах в Іраку можлива лише за умови забезпечення належної безпеки.

Також, за його словами, посольство України зможе відновити свою діяльність у Багдаді лише за умови "повної безпеки для співробітників".

Лубківський повідомив, що під час візиту Грищенка до Іраку порушувалося питання про участь України у відбудові аеропорту в місті Аль-Кут [де базуються українські миротворці].

"Шанси тут також існують, але все впирається в питання подолання негативних наслідків, пов`язаних із забезпеченням безпечного перебування українців в Іраку", - сказав він.

За словами Лубківського, Грищенко порушив також питання про призначення ще двох представників від України до Тимчасової адміністрації Іраку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування