Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія буде поводитися делікатно у питанні "Одеса-Броди"

Вівторок, 16 грудня 2003, 17:03
На адресу національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з боку російських компаній "Транснафта" і ТНК-ВР не висувалося жодних ультиматумів ні в усній, ні в писемній формі з приводу рішення про використання нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному напрямку.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко на прес-конференції в Києві у вівторок.

Бойко нагадав, що відповідно до доручення президента України рішення про долю нафтопроводу Одеса-Броди буде ухвалювати Кабінет міністрів.

Він додав, що новому віце-прем'єру з питань ПЕК Андріюі Клюеву переданий пакет документів, у якому розглядаються умови прийняття як аверсного (прямого), так і реверсного варіанта використання Одеса-Броди для того, щоб уряд міг усебічно розглянути питання і ухвалити правильне рішення.

Щодо питання про долю нафтопроводу проводяться наради за участю віце-прем'єра з питань ПЕК.

У прес-центрі НАК "Нафтогаз України" також спростували інформацію про ініціювання компанією спеціального засідання Кабміну 17 грудня для ухвалення рішення в питанні по Одеса-Броди, передає Інтерфакс-Україна.

У той же час відомо, що в листопаді голова російської компанії "Транснафта" Семен Вайншток сказав, що українській стороні "варто б поквапитися з ухваленням рішення" по проекту "Броди-Одеса".

"Чим довше будуть тривати наші передвесільні танці, тим більше імовірність того, що напрямок Броди-Одеса взагалі залишиться незапитаним", - вважає Вайншток.

Ще раніше ТНК-ВР заявляло, що може відкликати свою пропозицію про заповнення "Одеса-Броди" технічною нафтою.

Читайте також:

Росія більше не хоче танцювати "передвесільні танці" і квапить Україну в питанні "Одеса-Броди"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування