ДЕПУТАТИ ДОМОВИЛИСЯ РОЗРОБЛЯТИ ПРОЕКТ СИМОНЕНКА-МЕДВЕДЧУКА

Вівторок, 16 грудня 2003, 18:15
Найближчого четверга тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради щодо опрацювання законопроектів про внесення змін до Конституції України почне працювати постатейно по законопроекту 4105 (Симоненка-Медведчука), який більшість парламентаріїв погодилися взяти за основу.

Про це повідомив народний депутат України Микола Катеринчук після засідання тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради, що відбулося у вівторок.

"У мене склалося враження, що більшість депутатів не цікавляться базовими пунктами проектів 4105 (який ще називають проектом Медведчука-Симоненка) і 4180 (Гавриша, Богатирьової та інших). Їх більше хвилюють перехідні положення, які стосуються процедури виборів президента", - зазначив Катеринчук, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Ми запропонували почати розгляд законопроектів з обговорення саме цього питання, однак у парламентаріїв ця пропозиція не викликала значного ентузіазму. Годину представники комісії не могли дійти згоди, якою має бути процедура розгляду законопроектів, як має проходити голосування, як враховуватимуться висновки Конституційного Суду", - повідомив народний депутат.

Він також повідомив, що ставилося питання висновків Венеціанської Комісії щодо усіх трьох законопроектів.

За словами Катеринчука, більшість парламентаріїв погодилися взяти за основу проект 4105 з перехідними положеннями, створити експертну раду із залученням науковців, представників державних установ, юристів для детального вивчення цього документа.

"В ході дискусії можна було переконатися, що опозиційні фракції більше налаштовані на компроміс, зацікавлені в тому, щоб збалансувати систему влади, сприяти демократичному розвитку суспільства. А пропрезидентська більшість вхопилася за окремі положення проектів 4105 і 4180, які дуже розкритиковані Венеціанською Комісією, мають багато неузгодженостей і недоліків", – підкреслив Микола Катеринчук.

Він також повідомив, що комуністи пообіцяли визначитися відносно проекту 4105 після з’їзду партії, який відбудеться 20 числа. На ньому КПУ узгодить своє ставлення до того, якою має бути формула президентських виборів.

"Найближчого четверга спецкомісія ВР почне працювати постатейно по законопроекту 4105. Ми будемо намагатися внести поправки і уточнення, які є у висновках Конституційного Суду, а також наполягатимемо, щоб у документі були враховані висновки Венеціанської Комісії, яка зробила багато зауважень до законопроектів 4105 і 4180", - зазначив Катеринчук.

"Наступного тижня всі три законопроекти будуть проголосовані у Верховній Раді. Народні депутати мають вирішити, який із законопроектів піде далі і чекатиме на остаточне схвалення 300 голосами народних депутатів", – заявив депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування