"НАША УКРАЇНА" ГОТОВА ДО РЕФЕРЕНДУМУ

Вівторок, 16 грудня 2003, 23:00
У випадку внесення Верховною Радою змін у Конституцію, згідно з якими президент країни буде обиратися парламентом, блок Віктора Ющенка "Наша Україна" готовий організувати всенародний референдум на підтримку всенародних президентських виборів.

Про це на прес-конференції в середу в Києві заявив народний депутат, координатор акції "Україні - народного президента!" Тарас Стецьків, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми чітко і ясно заявляємо владі: якщо влада піде на антиконституційні або незаконні дії, то ми адекватно відповімо владі в найрізноманітніших формах. Це може бути і проведення референдуму про підтримку прямих президентських виборів, і підготовка до масових вуличних акцій", - заявив він.

За словами Стецьківа, у випадку прийняття таких змін у "Нашої України" не буде іншого вибору, окрім організації всенародного референдуму. "Акція показала, що зібрати 3 млн. голосів для нас не проблема", - сказав він, відзначивши також, що референдум може бути проведений вже в лютому майбутнього року, коли, на його думку, можуть бути внесені зміни в Конституцію.

"Якщо буде потрібно, ми за місяць зберемо 5 млн. підписів, і влада змушена буде провести референдум. І ми цей референдум виграємо", - підкреслив депутат.

Він повідомив, що за всенародне обрання президента протягом 40 днів акції "Україні – народного президента", ініційованої "Нашою Україною", поставили підписи 3 мільйони 168 тисяч громадян, передає прес-служба "Нашої України".

З 7 листопада по 16 грудня 2003 року в усіх областях України та Автономній Республіці Крим працював 441 намет, у яких активісти блоку збирали підписи громадян.

Найбільше підписів було зібрано у Львові – 312 тис., Вінниці – 194 тис. та Луганську – 192 тис. "Стотисячний рубіж" зі збору підписів подолала 21 область.

За словами народного депутата Стецьківа, "громадяни України засвідчили готовність активними діями відстоювати своє конституційне право обирати президента на прямих всенародних виборах".

Представник "Нашої України" відзначив той факт, що біля наметів, у яких збиралися підписи, навіть вишиковувалися черги громадян.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування