Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Кучму діти побачать ялинку на 2 дні пізніше

Середа, 17 грудня 2003, 14:06
Головна Новорічна ялинка України, що буде встановлена на Майдані Незалежності в Києві, засвітиться ввечері 27 грудня.

Про це повідомив начальник Головного управління культури і мистецтв столичної міськадміністрації Олександр Биструшкін на брифінгу в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що раніше планувалося запалити головну новорічну ялинку України в День католицького Різдва 25 грудня, однак цей захід був перенесений на 27 грудня в зв'язку зі зміною в робочому графіку президента країни Леоніда Кучми.

Биструшкін із задоволенням відзначив, що Новорічна ялинка на Майдані Незалежності в Києві вже другий рік названа головною ялинкою країни.

Він повідомив, що театралізоване свято "З Новим роком, Україна" почнеться о 17.00, а о 19.00 президент України Кучма і Київська міський голова символічно запалять ялинку, після чого новорічні ялинки запаляться в районах столиці і по всій Україні.

Він також повідомив, що на святі буде безкоштовно роздано більше 10 тис. подарунків для дітей.

Заходи, присвячені новорічним святам, почнуться в Києві 19 грудня - у День Святого Миколая. У цей день об 11.00 у дев'ятьох родильних будинках столиці привітають усіх породіль. Очікується, що їх на той момент буде близько 400.

У ніч на 1 січня на Майдані Незалежності вже традиційно відбудеться святковий концерт і новорічна молодіжна дискотека, що триватиме до 2.00. Програма концерту поки не затверджена у зв'язку з тим, що йде пошук спонсорів, додав Биструшкін.

Робота метро в Новорічну ніч буде подовжена до 1.00 1 січня. Родзинкою новорічної ночі на Майдані Незалежності, за його словами, стане феєрверк, який "буде краще, ніж у попередні роки".

Биструшкін також повідомив, що міськадміністрація робить додаткові розрахунки для встановлення головної Новорічної ялинки країни, щоб уникнути ситуації, яка цього року мала місце в Празі, коли новорічна ялинка впала, і постраждали люди. Не виключено, що ялинка буде обертатися, відзначив він.

Начальник головного управління сказав, що в столичному бюджеті на організацію Новорічних свят передбачено 620 тис. грн. Крім того, ухвалено рішення про виділення додатково 1,3 млн. грн., що, зокрема, підуть на оформлення освітлення й устаткування для ялинки.

7 січня заходи щодо святкування Різдва пройдуть традиційно на Михайлівській площі. Завершаться Новорічні свята 19 січня в Гідропарку святом "Водохреща".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування