Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма нагадав Бушу про борги

Середа, 17 грудня 2003, 17:27
Президент України Леонід Кучма надіслав листа президенту США Джорджу Бушу, в якому торкнувся питання про відновлення фінансування американською стороною екологічно безпечної ліквідації твердого ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі (Дніпропетровська область).

Як повідомляє прес-служба президента, зокрема Кучма відзначив, що у місті Павлограді на сьогодні складовано близько 5 тисяч тонн твердого ракетного палива ракет 35-24.

"Це спричиняє величезне техногенне навантаження та соціальну напругу, збільшує і без того високий ризик екологічної катастрофи в одному з найбільш густонаселених регіонів України. Проблема набуває загальнонаціонального резонансу", - зазначив Кучма.

Леонід Кучма підкреслив, що фінансування проекту ліквідації твердого ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі є зобов'язаннями американської сторони.

Він послався на угоди між Україною і США щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї, а також запобігання розповсюдженню зброї масового знищення від 25 жовтня 1993 року та за Імплементаційною угодою між Міністерством оборони України та Міністерством оборони США від 5 грудня 1993 року.

Кучма звернувся до Буша з проханням розглянути це питання та сприяти якомога швидшому й об'єктивному його вирішенню відповідно до двосторонніх домовленостей між двома державами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...