Томенко вимагатиме пояснень у Януковича, Кірпи і Кравченка щодо "дачі" Медведчука

Середа, 17 грудня 2003, 18:04
Народний депутат, член "Нашої України" Микола Томенко готує депутатський запит до прем'єр-міністра України та інших керівників органів центральної виконавчої влади щодо будівництва резиденції у закарпатському заповіднику.

Як зазначає прес-служба "Нашої України", Томенко днями повернувся із відрядження до Карпатського краю, де довідався, що неподалік від села Жденієво, що у Воловецькому районі на Закарпатті, зводять споруду для голови АП Віктора Медведчука.

Томенко встановив, що будинок для родини Медведчуків зводять бюджетні організації, зокрема підрозділи з львівського, івано-франківського та закарпатського "Укравтодорів" та "Укрзалізниці". Загалом на будівництві зайнято кілька сотень робітників з України та Словаччини, яких щодня возять автобусами. Тут постійно курсують сотні вантажівок, до об’єкту проклали трасу.

Депутат відкинув заяви місцевої влади про те, що резиденція стане реабілітаційною базою ФК "Динамо" і зводиться на кошти клубу. Він зазначив, що план комплексу передбачає чотири елітні номери і вісім номерів "люкс", а тому там неможливо розмістити навіть половину динамівського складу.

"Крім того, у районі будівництва не передбачено жодного спортмайданчика, придатного для тренувань, окрім танцювального. Це радше нагадує шикарний будинок для розваг, аніж базу для аскетичних футболістів", - додає Томенко.

За інформацією Томенка, від будівельників вимагають здати об’єкт до католицького Різдва.

Він також відзначив, що міліція, яка охороняє дачу, до приїзду депутатів перекопала майже всю дорогу, хоча ті все ж продерлися. Натомість, коли вони збиралися назад, їх близько години не випускали за наказом з облдержадміністрації.

Томенко повідомив, що парламентарії вимагатимуть встановити, хто і за які кошти здійснює будівництво вартістю 15-20 мільйонів доларів у заповідній зоні. Зокрема, депутатські запити будуть адресовані прем’єр-міністру, головам Міністерства транспорту, ДПА України, Державного комітету землекористування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News