Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма звільнив заступника Марчука, який побив сина Кузьмука

Середа, 17 грудня 2003, 18:32
Президент України Леонід Кучма підписав указ про звільнення Олександра Данильчука з посади заступника міністра оборони України.

Про це повідомляє в середу прес-сдужба президента.

Іншим своїм Указом Кучма призначив Валерія Мунтіяна заступником Міністра оборони України.

Як повідомлялося, 4 жовтня Данильчук, який вирішив відвідати когось з близьких у Головному військовому клінічному госпіталі, влаштував там бійку з черговими офіцерами, які не захотіли його туди пускати.

Одним з потерпілих виявився капітан медслужби Кузьмук - син колишнього міністра оборони Кузьмука, який служить ординатором в лорвідділенні госпіталю.

Згідно з рапортами чергового по госпіталю підполковника Сергія Литвинка і його помічника капітана Кузьмука, заступник міністра Данильчук був у нетверезому стані (за кермом "Мерседеса" була інша людина). Поводився, як свідчать потерпілі, зухвало, грубо, нецензурно лаявся. Вдарив у плече Литвинка, намагався заштовхати його в машину. Завдав двох ударів в обличчя Кузьмуку.

Після цього, не зважаючи на протести обох офіцерів і охоронця, все ж таки проїхав на автомобілі у напряму хірургічного, а потім урологічного відділень, де на лікуванні знаходився його родич. Через чверть години Данильчук залишив територію госпіталю.

За даними медичного огляду, у чергового по госпіталю зафіксовано пошкодження м'яких тканин і синець на плечі, у помічника чергового - забитості, гематоми, садно лівої брови. Капітан Кузьмук звернувся до військової прокуратури з проханням порушити щодо Данильчука кримінальну справу.

Після зазначеного інциденту наказом міністра оборони Євгена Марчука Данильчука було тимчасово відсторонено від виконання службових обов'язків до закінчення службового розслідування.

8 грудня Генеральна прокуратура України повідомила, що відмовила в порушенні кримінальної справи проти заступника міністра оборони Данильчука, який 4 жовтня ввечері вчинив бійку у Києві на території центрального військового клінічного шпиталю Міністерства оборони.

Після чого народний депутат України Олександр Кузьмук звернувся до Генеральної прокуратури України із депутатським запитом щодо підстав відмови Генпрокуратури у порушенні кримінальної справи відносно заступника міністра оборони України Олександра Данильчука.

Данильчука було призначено заступником міністра оборони 1 жовтня 2003 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування