Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони не зраджувало НАТО з СНД

Середа, 17 грудня 2003, 19:00
Припущення деяких інтернет-видань щодо зміни курсу України у військовому співробітництві з НАТО не мають під собою жодних підстав, заявляє прес-служба Міноборони.

Як зазначається в повідомленні, 17 грудня одне з українських інтернет-видань поширило інформацію, в якій було зроблено припущення, що Україна має намір відмовитися від проголошеного державою курсу на вступ в НАТО, а натомість переорієнтує свою оборону на російських військових.

Такий висновок, говориться в заяві, було зроблено виданням на основі інформації про підписання в Москві Плану двостороннього військового співробітництва між оборонними відомствами України та Російської Федерації та участі української військової делегації у засіданні Ради міністрів оборони країн-учасниць СНД, на якому серед інших питань було затверджено перелік спільних заходів об'єднаної системи протиповітряної оборони.

Прес-служба Міністерства оборони України заявляє, що ці припущення надумані і не мають під собою ніяких підстав.

"Україна чітко і однозначно заявила про курс на вступ до НАТО і докладає значних зусиль для імплементації Плану дій Україна-НАТО та виконанні Цільового плану на 2003 рік", - відзначається в повідомленні.

Прес-служба відзначає, що практичні заходи у напрямку альянсу було позитивно оцінено під час роботи Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, яке відбулося 2 грудня поточного року у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Також відзначається, що у засіданнях Ради міністрів оборони країн-учасниць СНД Україна традиційно бере участь в якості спостерігача, що завжди підкреслюється, коли обговорюється те чи інше питання військової безпеки країн СНД.

При цьому українське оборонне відомство зміцнює співпрацю на основі підписаних планів двостороннього співробітництва з військовими відомствами 8 країн-членів СНД, зазначає прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування