Канали Суркіса й Ахмєтова не отримали частот

Четвер, 18 грудня 2003, 09:17
Телекомпаніям ТЕТ і "Україна" не вдалося отримати частоти для мовлення, повідомила ТСН каналу 1+1.

У середу було зірвано засідання Національної ради з питань теле- та радіомовлення, де підводилися підсумки конкурсу на право мовлення.

Як зазначає ТСН, парламентська "четвірка" членів Нацради спробувала передати іншим телекомпаніям частоти, прораховані для себе телекомпанією ТЕТ, яка зробила це власним коштом, виконуючи попереднє рішення Нацради.

Після цього Віктор Лешик (призначений у Нацраду за президентською квотою) заявив про відмову підписувати будь-які протоколи конкурсних рішень, повідомляє з посиланням на джерела в Нацраді прес-служба УНП.

Коментуючи цю ситуацію, заступник голови Нацради Віталій Шевченко назвав цей скандал "унікальним", оскільки "мабуть, вперше за 10 років, на засіданні офіційно говорилося про те, що для одних телеканалів зв’язківці справно прораховують частоти, а заявки інших телерадіоорганізацій (тих, які не угодні владі) тримають без розгляду".

Віталій Шевченко наголосив, що "по суті, цей скандал є віддзеркаленням досі приховуваного протесту проти намірів влади перетворити Нацраду на механізм тупого голосування".

В той же час, за словами президента ТЕТу Григорія Тичини, канал у спірних ситуаціях завжди йшов на компроміс, як це було під час конфлікту у столичному ефірі з муніципальною телекомпанією "Київ", коли ТЕТ добровільно перейшов із 30-го на 42-й канал. "ТЕТ готовий на розумні компроміси і зараз", - цитує Тичину Огляд телеефіру.

Голова Нацради Борис Холод вважає головним каменем спотикання українські закони і каже, що чинне законодавство слід доопрацювати, щоб Нацрада могла працювати прозоро й об`єктивно.

Парламентську "четвірку" обрали після ротації, ініційованої головою профільного комітету Миколою Томенком, який зі свого боку підготував два законопроекти, покликані змінити правила розподілу українського телеефіру.

Як відомо, телеканал ТЕТ належить до медіа Григорія Суркіса, а ТРК "Україна" - Ріната Ахмєтова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування