Україна стане членом СОТ в 2004 році?

Четвер, 18 грудня 2003, 09:43
Україна вийшла на "фінішну пряму" в процесі вступу до Світової організації торгівлі (СОТ) і вже наприкінці 2004 року має реальні шанси стати її повноправним членом.

Про це заявив міністр економіки і з питань європейської інтеграції України Валерій Хорошковський у середу на зустрічі з директором Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Майклом Депплером.

За словами міністра, на сьогодні Україна в ході двосторонніх переговорів з країнами-членами СОТ погодила понад 95% тарифних позицій, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

"Точкою прориву" в процесі вступу України до СОТ, за словами Хорошковського, може стати підписання в січні 2004 року Протоколу про доступ на ринки товарів і послуг із Сполученими Штатами Америки.

У прес-службі уточнили, що Україні необхідно погоджувати із США п'ять проблемних позицій, які торкаються оподаткування, діяльності спеціальних економічних зон, права інтелектуальної власності, санітарних і фітосанітарних норм, а також технічних бар'єрів у торгівлі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування