Ющенко сподівається на прямі президентські вибори 2004

Четвер, 18 грудня 2003, 10:58
Віктор Ющенко висловив переконання, що президента України обиратимуть громадяни.
Про це він заявив, коментуючи 17 грудня на зустрічі з представниками Асоціації видавців періодичної преси України перспективи політичної реформи в Україні, повідомляє прес-служба "Нашої України"

"Це не лише моя власна позиція – це і ваша позиція, це думка більшості українців. Щоб захистити цю норму Конституції, ми готові до рішучих кроків," – відзначив лідер "Нашої України".

За його словами, навесні, коли у Верховній Раді відбуватиметься дискусія щодо змін до Конституції, "Наша Україна" зможе довести вагомість своєї позиції, підсиливши її мільйонами підписів громадян за збереження прямих всенародних виборів глави держави.

На переконання лідера "Нашої України", "якщо народ позбавлять права голосу і не дадуть обирати президента – говоритиме майдан, і не виключено, що будуть задіяні інші форми непокори".

Ющенко схвально відгукнувся про переговори з іншими парламентськими фракціями щодо політичної реформи. "На сьогодні досягнено значний прогрес щодо збереження прямих президентських виборів у 2004 році і проведення парламентських виборів 2006 року виключно на пропорційній основі. Незабаром це рішення буде формалізоване", - пообіцяв Ющенко.

Коментуючи переговори щодо пропорційної системи виборів, лідер "Нашої України" зауважив, що в цьому питанні спостерігається значний прогрес. "Єдине питання, у якому досі не досягнуто консенсусу – це розмір прохідного бар’єру. Сьогодні ведеться дискусія щодо того, яким він має бути - два, чотири чи п’ять відсотків, але це питання не є принциповим, і воно, безумовно, буде вирішене", – підкреслив Ющенко.

Він також заявив, що багато депутатів Верховної Ради сходяться на тому, що подовження повноважень діючого парламенту - це неприйнятна умова, яка принижує чесних політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News