ВАСИЛЬЄВ ВІДКЛИКАВ ПОДАННЯ ПІСКУНА НА ТИМОШЕНКО

Четвер, 18 грудня 2003, 12:33
Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв відкликав подання на притягнення народного депутата Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності, спрямоване в парламент попередньої генпрокурором.

"Я днями підписав лист на ім'я голови Верховної Ради про відкликання подання на Юлію Тимошенко", - сказав Васильєв на прес-конференції в четвер.

"Розслідування триває, однак говорити про те, що немає складу злочину в діях Юлії Тимошенко, я не можу", - підкреслив генпрокурор.

Він відзначив, що розслідування цієї справи досить складне і вимагає великої роботи, оскільки "справа Тимошенко - це не окрема справа", вона розслідується разом зі справою екс-прем'єра України Павла Лазаренка.

Усього, за словами Васильєва, у цій об'єднаній справі 7 тис. томів, про Тимошенко мова йде в 2 тис. томів.

Васильєв пояснив відкликання подання тим, що керівництво Генпрокуратури змінилося.

Як повідомляло агентство, останнє подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Юлії Тимошенко з додатковими обґрунтуваннями цього кроку було спрямовано в парламент наприкінці жовтня.

На початку жовтня спікер Володимир Литвин на підставі рішення регламентного комітету повернув в Генпрокуратуру спрямоване раніше подання на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності. Однією з підстав для прийняття такого рішення комітету був на той момент ще не скасований вердикт Апеляційного суду Київської області про закриття всіх справ у відношенні Тимошенко і "ЄЕСУ".

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News